Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Comença la darrera fase de la investigació de la font d'Arinsal

S'ininjectaran traçadors específics a l’entorn de la captació per poder avaluar el nivell de vulnerabilitat del pou
L'empresa Antea Group comença la investigació.

Tècnics francesos revisen la font d'Arinsal

L'empresa Antea Group comença la investigació, en una imatge d'arxiu.

Actualitzada 22/02/2017 a les 18:46
La darrera fase de la investigació sobre la contaminació de la font d’Arinsal és a punt per començar. El proper dimarts 28 de febrer s’iniciaran els treballs d’estudis sobre el terreny amb unes actuacions que consistiran en injectar traçadors específics a l’entorn de la captació per poder avaluar el nivell de vulnerabilitat del pou, segons ha indicat Govern en un comunicat. 

Per aquestes actuacions es faran servir substàncies específiques, àmpliament utilitzades en aquest tipus d’estudis, per identificar els punts on es podria haver originat algun vessament que hagués pogut provocar la contaminació. El ministre de Salut, Carles Álvarez ha subratllat, però, que aquestes substancies són innòcues tant per a les persones com per al medi natural i es dilueixen perfectament al medi aquàtic. No obstant, són colorants i es podria donar el cas que en les aigües superficials del riu es trobessin coloracions, que serien transitòries i de curta durada.

Aquests treballs tenen una durada aproximada d’entre sis i vuit setmanes, i posteriorment l’empresa contractada, la francesa Antea Grup, podrà analitzar la informació recollida per elaborar l’informe detallat de resultats. La previsió és que l’informe es pugui lliurar en un termini d’entre dos i tres mesos, cap al mes de maig.

Una vegada es lliuri l’informe, el Govern procedirà a presentar els resultats, i a valorar i avaluar quines hauran de ser les accions a emprendre.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts