Geologia

Un terratrèmol de magnitud 3,3 sacseja Andorra

Des de la matinada de diumenge s'han registrat diversos sismes amb epicentre a l'Alt Urgell

Sismograma de la Rabassa en el moment del terratrèmol més fort.CENMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de la matinada d'ahir s'han resgitrat diversos terratrèmols amb epicentre a l'Alt Urgell que s'han notat també a Andorra. El sisme de més magnitud ha estat avui a les 12.09, de 3,3 graus a l'escala deRichter. En concret, l'epicentre ha estat a les Noves de Segre (Les Valls d’Aguilar), d’acord amb les dades facilitades perl’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El terratrèmol s'ha produït en superfície i Protecció Civil de la Generalitat catalana informa que no es té constància de danys materials ni personals causats per aquest sisme o els de les darreres hores que s’han produït a la zona.

El Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA) ha informat que l'activitat sísmica també s'ha notat al Principat i el sismògraf situat a La Rabassa ha registrat activitat. L'ens ha situat la intensitat del moviment terrestre en un grau II-III en una escala d'intensitats de XII.

El segon i el tercer terratrèmol de més intensitat registrats fins ara han estat de magnitud 2,8 (ahir a les 12.05 hores) i de 2,5 (ahir a les 0.04 hores).

El CENMA ha obert una enquesta a la població per tal de saber si les persones han notat o no el terratrèmol, el que permetrà saber amb quina intensitat s’ha percebutal país. Així, convida la població a contestar l’enquesta sísmica digital, tant si han notat el terratrèmol com si no.

tracking