Reportatge

Els videojocs i els youtubers omplen el Prat del Roure

Ahir a la tarda va tancar portes la vuitena edició del Saló del Videojoc amb “èxit” de públic. Els youtubers van aplegar una gran expectació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creuar les portes del Prat del Roure ha estat sinònim, durant tres dies, d’entrar en un món de joc i diversió sense pausa. Ahir a la tarda la sala polivalent seguia plena a vessar: joves (i no tan joves) feien anar teclats d’ordinador i comandaments de consoles per provar les darreres novetats del sector, d’altres, sobre l’escenari, demostraven les seves habilitats seguint els passos de ball marcats pel joc i al vestíbul les pistoles làser eren les protagonistes. “És la primera vegada que vinc, però m’ha agradat molt i he participat en bastants tornejos”, assegurava el Iago, que destacava especialment el fet que “coneixes molta gent que té els mateixos gustos que tu i això està bé”.

També estava satisfet de l’experiència l’Alexandre, que afirmava que “em sembla molt bé que facin això perquè tots els joves puguin venir a jugar si no tenen consoles i aquests jocs”. En el seu cas ha celebrat poder provar, per exemple “els simuladors de cotxes, perquè a casa no en puc muntar un”.

I mentre els infants jugaven, els pares amb més o menys paciència feien temps. “Tinc els dos fills jugant i s’ho estan passant la mar de bé”, explicava la Merche, que celebrava que “estan socialitzant, no és allò d’estar a casa amb una pantalla i ells sols”.

Un any més, doncs, la cita organitzada per Andorra Telecom haurà tancat amb “èxit” de públic. La responsable d’esdeveniments i RSC de la companyia, Inés Martí, va fer una valoració “positiva” i va destacar el bon resultat d’haver ampliat la presència en dos punts, com són Illa Carlemany i la plaça Coprínceps. Dos espais que van rebre, principalment, públic de fora del país. Martí, que no va quantificar l’assistència final, va apuntar que s’hauria superat la de l’any passat, i va posar en relleu el fet que cada any es guanya un públic “més familiar”.

I de tot plegat, si algú n’ha sortit com l’estrella del certamen han estat els youtubers que l’han visitat. “Tenim molts fans i ha funcionat molt bé”, va explicar. Una proposta, però, que caldrà “reflexionar” sobre si s’ha d’ampliar o cal modificar-la de cara a l’any vinent.

D’entre les activitats disponibles també va tenir molt bona acollida la possibilitat de conèixer els camps de refugiats a través de la realitat virtual. “Des d’Unicef ens han dit que els han visitat constantment famílies per conèixer la pel·lícula. Molts nois no ho coneixien i algunes persones grans s’han posat a plorar. Ha estat un impacte important”, va detallar.

Els videojocs i els youtubers omplen el Prat del Roure

Els videojocs i els youtubers omplen el Prat del Roure

tracking