reportatge

Eufòria youtuber

Dos dels creadors de vídeos més seguits d’Espanya van visitar ahir el Principat per participar en el Saló del Videojoc, on van ser rebuts per centenars de nens.

Eufòria youtuberXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 4,6 subscriptors al canal principal de YouTube i 6 milions al canal secundari, amb més de 3.5000 vídeos i milions de reproduccions. Són els números d’un dels youtubers més populars de l’Estat espanyol, Frank Garnes, més conegut a la xarxa per StaXx. Garnes va participar ahir al Saló del Videojoc i Internet de la Sala del Prat del Roure juntament amb Abel Guerra, ByAbeel, que compta amb 926.574 subscriptors i més de 2.600 vídeos. Els dos internautes van ser rebuts enmig d’una gran expectació pels centenars d’infants que van acostar-se a la jornada organitzada per Andorra Telecom per tal de fotografiar-se amb els seus ídols.

“No ens esperàvem que vingués tanta gent”, va afirmar Garnes, mentre que Guerra va destacar que “la veritat és que em fa molta il·lusió perquè hi ha gent molt petita per aquí, i això és bon senyal”. Els dos creadors de contingut a la plataforma digital de vídeos van estar-se durant dues hores fent-se fotografies i signant autògrafs amb els fans. Pel que fa a la repercussió dels seus vídeos, Garnes va explicar que “t’hi acostumes o t’hi acostumes, no tens una altra opció, però mai m’imaginava que una cosa així pogués arribar a passar”. Els seus inicis van anar lligats amb la competi- ció professional del videojoc Call of Duty i amb el temps va decidir pujar contingut a YouTube relacionat amb la competició, tot i això Garnes reconeix que “vaig conèixer un altre noi que també ho feia i de mica en mica vaig anar creixent fins ara”. Per la seva banda, Guerra també va viure els seus inicis amb la competició professional juntament amb StaXx, tot i que no va ser fins passat un temps que va decidir pujar vídeos a YouTube. “Vaig conèixer el Fran en una LAN i aquí va començar tot”, va explicar. “La veritat és que hi ha una acollida brutal i no para d’arribar gent, estic molt content”, va dir. ByAbeel també va destacar l’alta participació en tornejos amb nens petits, ja que “això parla molt bé del país, perquè això crea escola”.

El Saló del Videojoc i Internet tancarà les seves portes avui al vespre.

tracking