Rebutjada la petició que van fer els Pujol per interrogar Martín Blas

Rebutjada la petició que van fer els Pujol per interrogar Martín Blas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia va rebutjar la petició de la família de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol perquè Canòlic Mingorance es desplacés a Madrid per interrogar l’exresponsable d’assumptes interns de la policia espanyola, Marcelino Martín Blas, que va declarar ahir a l’Audiència Nacional. Segons van explicar fonts coneixedores del cas, la batlle va considerar que no es podia fer declarar el comissari perquè se li havia de facilitar tot el dossier i havia de nomenar advocat. En conseqüència, desestima la petició perquè no hi havia temps material per preparar la declaració.

Etiquetes:

La família havia demanat que s’aprofités la presència de Martín Blas al tribunal espanyol perquè la batlle s’hi adrecés i el mateix dia se li pogués prendre declaració per videoconferència des d’Andorra. La defensa dels Pujol demanava la declaració de Martín Blas per aclarir com es van filtrar les dades dels comptes bancaris de la família, fet que va motivar una querella per revelació de secret bancari i una altra per coaccions i amenaces. La petició incloïa que les parts presenciessin la declaració.

En la declaració d’ahir davant del jutge José de la Mata, l’excap de la unitat d’assumptes interns de la policia nacional espanyol va negar haver rebut cap dispositiu USB amb documentació de la investigació de la família Pujol. Segons van publicar diversos mitjans de comunicació espa-nyols, Martín Blas va contradir qui fou el director adjunt operatiu del cos, el qual va assegurar que va lliurar un llapis de memòria a Martín Blas que procedia de l’entorn de l’agència de detectius Método 3.

tracking