diplomàcia

França tancarà el consolat el 31 d'agost per motius de “racionalització”

L’ambaixada continuarà en servei i els residents hauran de fer els tràmits a Barcelona i Madrid

França tancarà el consolat el 31 d'agost per motius de “racionalització”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França tancarà el 31 d’agost vinent el seu consolat a Andorra. Una decisió presa pel govern gal que s’emmarca en un “ampli moviment de racionalització de la presència consular de França en el món, que va començar fa deu anys”. Així s’indica en un comunicat de premsa que l’ambaixada francesa va emetre ahir a la tarda una vegada va transcendir la decisió de París de tancar el consolat. A partir de l’1 de setembre, l’administració dels francesos registrats al Principat serà transferida al consolat general de França a Barcelona, amb l’excepció dels assumptes d’estat civil, de nacionalitat i de visats, que seran assignats al consolat general de França a Madrid. En el mateix comunicat de premsa s’assenyala que l’ambaixada del veí del nord continuarà gestionant les emergències a Andorra dels seus compatriotes i que en un breu termini s’informarà els residents gals sobre aquesta reorganització. També s’indica que els residents gals seran orientats per facilitar aquesta transició.

En el mateix comunicat, l’ambaixada informa que a través de la web www.service-public.fr es poden fer on-line la majoria dels procediments administratius i consulars, fet que “demostra el compromís de les autoritats franceses en el desenvolupament i implementació d’eines administratives modernes”. Igualment, l’ambaixada recorda que per la proximitat amb la frontera francesa, el residents d’aquest país tenen, a més, la possibilitat de tramitar els seus passaports i targetes d’identitat a la ciutat gal·la de la seva elecció.

Per últim, des de l’ambaixada s’assenyala que el canvi en l’organització consular no afecta la capacitat dels votants inscrits en el cens electoral consular de votar al Principat a les eleccions nacionals franceses presents i futures, ni tampoc a escollir els seus representants consulars.

tracking