Un expert recomana canviar la regularització de béns a fora

L’advocat Esaú Alarcón considera abusiu el model tributari espanyol

Un expert recomana canviar la regularització de béns a foraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’advocat especialista en fiscalitat Esaú Alarcón va considerar abusiu el model 720, a través del qual els espanyols regularitzen els béns que tenen a l’estranger. Això es deu al fet que si els declaren fora del termini se’ls cobra una sanció del 150% dels béns regularitzats. Alarcón, que ahir va par­ticipar en la conferència Darreres novetats fiscals Espanya-Andorra organitzada per Andbank, va destacar que hi ha una demanda davant la Comissió Europea que depenent de com es resolgui podria facilitar que els espanyols que tenen béns a Andorra els declarin.

Alarcón, com a representant de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF), és una de les persones que va presentar la demanda davant les institucions europees. L’advocat va assegurar que el consell de comissaris es va reunir ahir i va abordar aquesta qüestió. “Està a l’ordre del dia comunicar a Espanya un dictamen motivat que és l’inici d’un procediment d’infracció”, va destacar l’especialista en fiscalitat. Segons Alarcón, aquest dictamen posa la pilota sobre la teulada de l’administració del país veí del sud, ja que “Espanya, o bé modifica la normativa o es veu abocada a un procediment d’infracció davant del Tribunal de Luxemburg”. En aquest sentit, va defensar que les persones que tinguin béns fora sense declarar, com pot ser Andorra, “té més sentit que els regularitzin ara que la Comissió Europea ha dit això”.

Alarcón va explicar que el model 720 va néixer just després de l’amnistia fiscal que el Govern espanyol va realitzar l’any 2012 perquè les persones regularitzessin els béns que tenien fora del país.

“Més del 90% del capital a l’estranger no es va declarar el 2012 amb l’amnistia fiscal, però aquí ho incloc tot: Liechtenstein, Suïssa, Luxemburg”, va dir Alarcón. Llavors unes 130.000 persones van regularitzar els béns.

Intercanvi d’informació

A més, l’advocat va manifestar que l’intercanvi automàtic d’informació fiscal implicarà que els estrangers que viuen al Principat d’Andorra declarin els béns. “Molta gent que no tenia la intenció de regularitzar-los es veurà obligada a fer-ho a partir de l’any 2018 o del 2019 perquè els bancs andorrans donaran la informació”, va subratllar Esaú Alarcón ahir.

tracking