Seguretat Social

El Govern reitera que la cotització a la CASS no s'apujarà aquesta legislatura

Cinca ha volgut deixar clar que l'executiu no es planteja, "avui per avui" incrementar el percentatge tot i la proposta feta pel president de la CASS

El 34% dels autònoms paga la cotització reduïda a la CASS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran de la proposta del president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, d'apujar la cotització 12 punts de manera progressiva en els propers 10 o 15 anys, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha volgut deixar clar que el Govern no es planteja, "avui per avui" incrementar el percentatge de cotització durant aquesta legislatura. Cinca ha recordat les mesures que s'han pres en els últims anys, i ha assegurat que de moment el fons de jubilació "continua creixent". Pel que fa a la branca general, ha afegit que no tindria sentit augmentar la cotització fins que no es vegin els efectes que tindrà la implantació de la reforma sanitària que s'està duent a terme.De fet, ha recordat que aquesta no tindrà uns resultats immediats, de manera que si en un futur es veu que els impactes a mig o llarg termini no fossin suficients, llavors "seria el moment de prendre la decisió".

El ministre Portaveu ha recordat que "el Govern ha estat sensible" a la inquietud per l'evolució que seguiran les reserves per a les pensions, i que per aquest motiu va augmentar 2 punts la cotització a la branca jubilació, a banda de fixar per llei que el fons mai pugui estar per sota dels 1.000 milions d'euros.

Malgrat reconèixer que la situació serà més difícil a mesura que vagin augmentant el nombre de pensionistes, el ministre ha assegurat que el tancament del 2016 reflecteix que el fons de pensió "continua creixent", de manera que "encara no estem en el canvi de tendència" que obligarà a consumir les reserves per pagar les pensions actuals. Segons ell, el fons de pensió compta actualment amb aproximadament 1.200 milions d'euros.

Per tot plegat, ha assegurat que "avui per avui" el Govern no preveu incrementar la cotització durant aquesta legislatura.

tracking