afers exteriors

Govern vol negociar amb Polònia un nou conveni de no doble imposició

Trobada a Varsòvia per avançar en un possible acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal

Govern vol negociar amb Polònia un nou conveni de no doble imposicióSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es va reunir ahir a Varsòvia amb el ministre de Finances polonès, Pawel Gruza. Durant la trobada, Saboya va exposar la política d’Andorra en matèria de transparència fiscal amb l’objectiu de satisfer els criteris inicials fixats per Polònia per facilitar la sortida d’Andorra de la llista de jurisdiccions amb règim fiscal preferencial d’aquest país i per avançar en un possible acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal entre els dos estats. Això podria comportar també, en el futur, l’inici d’una negociació per signar un conveni de no doble imposició (CDI) entre Andor­ra i Polònia.

La reunió amb Gruza s’emmarca en el viatge que Saboya va realitzar ahir a Varsòvia amb motiu de la trobada oficial amb el seu homòleg polonès, Witold Waszczykowski, pels 20 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. A la trobada al ministeri d’Afers Exteriors, es van abordar temes d’àmbit bilateral i es van tractar aspectes relacionats amb les relacions amb la Unió Europea. Saboya va explicar el procés d’acostament entre Andorra i la UE, el curs de les negociacions i l’agenda prevista per als pròxims mesos. El titular de la cartera d’Exteriors va reafirmar davant el seu homòleg el suport d’Andorra a la candidatura de Polònia com a membre no-permanent del Consell de Seguretat de l’Organització de l’ONU pel període 2018-2019 de cara a les pròximes eleccions que tindran lloc el pròxim mes de juny a Nova York.

Saboya també va ser rebut pel viceministre de Desenvolupament Econòmic, Tadeusz Koscinski, al qual va explicar els diferents projectes que Andorra està portant a terme en matèria de diversificació econòmica. Més tard, es va desplaçar al College of Europe amb seu a la localitat de Natolin, on va fer una exposició davant la comunitat educativa de l’obertura econòmica, la inversió estrangera i altres reformes.

tracking