Societat

El servei de meteorologia té una nova estació a Soldeu

El servei de meteorologia té una nova estació a Soldeu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de meteorologia incorpora una nova estació a Soldeu que se situa a 2.500 metres d’altura, va explicar en una roda de premsa Carles Miquel, cap de l’Oficina de l’Energia i el Conveni Climàtic. “Aquesta complementa la xarxa d’estacions disponibles”, va precisar Miquel. Actualment, el servei disposa de cinc estacions que gestiona ell mateix, mentre que compta amb informació d’altres que són d’entitats col·laboradores com el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (Cenma), parapúbliques o estacions d’esquí.

Miquel també va explicar ahir que han actualitzat la web de www.meteo.ad que informa l’usuari sobre la climatologia i l’estat de la neu. La reforma persegueix donar una informació més detallada i actualitzada al client.

Toni Molné, tècnic de l’Oficina de l’Energia i Canvi Climàtic, que també va participar ahir en la roda de premsa, va detallar que la web incorpora nova informació sobre el risc d’allaus, que fins ara es donava generalitzada a tot el país. Ara, va dir Molné, aquesta informació s’oferirà dividida en tres àrees diferents: sud, centre i nord.

La web també inclou detalls sobre els gruixos de neu o “d’espais naturals protegits, que fins ara era de prova i serà definitiu”, va puntualitzar Molné.

tracking