Detingut un turista belga acusat de violar una jove al Pas de la Casa

Una jove de la mateixa nacionalitat acusa el noi d’haver-la forçat sexualment i ell assegura que va ser consentit

Detingut un turista belga acusat de violar una jove al Pas de la CasaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un turista belga de 22 anys va ingressar la setmana passada a la presó de la Comella després que la batlle de guàrdia considerés que hi havia prou indicis de veracitat en la denúncia que havia presentat una jove de la mateixa nacionalitat que assegurava que havia estat violada. Els fets es remunten a la setmana passada, quan els dos joves belgues (no ha transcendit si anaven o no en el mateix grup) estaven en unes vacances d’esquí al Pas de la Casa. La noia va presentar una denúncia per violació a la policia. Quan el noi va ser cridat a contrastar els fets els va negar i va assegurar que havien mantingut relacions sexuals consentides. La detenció del jove belga consta oficialment a la una i vint de la tarda del dimarts 7 de febrer. La noia, després que l’acusat rebutgés els càr­recs, va mantenir, però, la seva declaració i no va retirar la denúncia. Posteriorment, la batlle va escoltar les dues versions i va estimar que l’argumentació de la noia tenia indicis de credibilitat, per la qual cosa va ordenar l’entrada a la presó del jove i va iniciar les investigacions dels fets denunciats.

D’altra banda, la policia va detenir a les vuit del vespre del 7 de febrer un resident de 45 anys que presumptament va agredir el seu fill menor d’edat al domicili familiar situat a Encamp.

A més, els agents van arrestar un turista de 33 anys, del qual no va transcendir la nacionalitat, que estava en recerca judicial pel delicte major del tràfic de mercaderies sensibles. En concret, la detenció es va efectuar l’11 de febrer a les dues del migdia. L’arrestat, suposadament, va participar en l’operació Llobarro.

En el marc d’aquesta es van detenir dues persones el 16 de desembre del 2016 al Pas de la Casa com a presumptes autors dels delictes de tràfic de mercaderies i blanqueig de diners. Ambdós eren residents, un de 41 anys i l’altre de 35 anys, que gestionaven un local on van confiscar tabac manufacturat i 50.000 euros. Paral·lelament, la duana judicial francesa va detenir onze persones que subministraven tabac a Tolosa.

EXTRADIT PER FASIFICAR DOCUMENTS

La policia va extradir un albanès que era requerit per la justícia del seu país per haver falsificat uns documents. L’home, un resident de 40 anys d’edat, va ser detingut el 9 de febrer a Ordino arran d’una demanda diplomàtica emesa per Albània com a presumpte autor d’un delicte de tràfic jurídic, va precisar la policia, que no va especificar, però, quins documents va falsificar.

A més, la policia va arrestar el 9 de febrer a les quatre de la matinada un resident de 40 anys d’edat per conduir sota els efectes de l’alcohol. En concret, l’home circulava amb una taxa d’alcoholèmia de 2,2 grams d’alcohol per litre (g/l) i el límit se situa al 0,8 g/l. L’endemà, els agents van detenir un turista de 22 anys que conduïa amb una taxa d’1,19 g/l.

tracking