Administració

El Govern vol agilitar tràmits i pagaments

Projecta una web per als concursos, la factura electrònica i una àrea d’atenció a empresaris

El Govern vol agilitar tràmits i pagamentsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, deixa clar que “és tan o més important que la reforma de la Llei de la Funció Pública” l’aposta per la modernització de l’administració potenciant l’ús dels mitjans tecnològics. “El meu predecessor i els seus equips ja havien fet una feina molt important en aquesta direcció i el que farem és continuar impulsant aquest projecte de simplificació de l’administració i millor atenció al ciutadà”, va assenyalar. Entre els projectes alguns que afectaran més directament les empreses: una pàgina web amb tota la informació dels concursos públics –que podria posar-se en marxa durant el mes de març–, l’impuls de la factura electrònica que ha de permetre escurçar els terminis de pagament als proveïdors i una àrea d’atenció destinada a empresaris.

Amb relació a aquest darrer projecte, Eva Descarrega va assenyalar que es tracta d’una demanda formulada pel sector, per la Cambra de Comerç i la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), i que “va lligat també a avançar en la promoció de la inversió estrangera, i que el fet de tenir una atenció més especialitzada o reduir terminis en diferents tràmits de l’administració pugui ser una raó que faci avançar aquesta inversió estrangera”.

Però un dels grans impulsos pendents és potenciar al màxim l’e-administració. “Volem impulsar que hi hagi encara més tràmits que es puguin fer amb signatura electrònica”, va afirmar. La certificació està vigent des de principi del juliol de l’any passat i el primer tràmit que es va poder fer va ser el dipòsit de comptes amb la voluntat de fer-los créixer progressivament. La ministra va apuntar específicament la factura electrònica. En aquest sentit, va indicar que es continua treballant amb l’Oficina de serveis de confiança electrònica del Principat (Oscepa) per fer-la possible i que esdevingui una manera de “reduir els terminis de pagament de l’administració als proveïdors” perquè, hi va afegir, “en paper s’han de seguir certs tràmits que fan que sovint s’alenteixi el pagament”.

Descarrega també va recordar la incorporació del sistema de cita prèvia per a la tramitació de carnets de conduir i passaports, dirigit a “optimitzar espai i recursos i millorar l’organització dels equips”, i que redueix les esperes dels ciutadans. Tot un seguit de canvis, va emfasitzar la ministra, amb un objectiu comú: “Que el ciutadà percebi aquest canvi a l’administració a efectes de ser més àgil i de facilitar i donar una millor atenció a l’administrat.”

tracking