Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Arxivada la querella contra el llibre que recopilava documents del 'cas BPA'

La batlle conclou que la publicació de l’informe no suposa cap delicte
Uns operaris retirant el cartell de BPA.

Corts torna el 'cas BPA' a la batlle per falta de documents

Uns operaris retirant el cartell de BPA.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/02/2017 a les 12:53
La Batllia ha arxivat la querella interposada per l’administració pública de Banca Privada d’Andorra (BPA) contra el Grup Cierco per l’edició, el març de l’any passat, d’un recull documental que detalla tots els passos i controls efectuats pel banc abans de la seva intervenció i avala la tesi el funcionament de l’entitat. En un aute notificat recentment, la batlle Canòlic Mingorance conclou, segons ha informat el Grup Cierco en un comunicat de premsa aquest matí, que “no pot considerar-se que els fets suposats en la denúncia siguin constitutius d’il·lícit penal, pel que s’escau l’arxiu del procediment”.

En la recopilació s’hi pot trobar des auditories que, segons defensen els Cierco, avalen l'operativa del banc fins a comunicats tècnics de la unitat andorrana de prevenció del blanqueig de capitals (UIFAnd) als quals es pot accedir al seu portal web o cartes que el mateix Govern va fer públiques a través de la premsa del país. En la querella, l'administrador de BPA deia que el descobriment dels secrets d'empresa que segons ell es va produir amb l'edició del recopilatori documental va poder afectar negativament el procés de venda de Vall Banc, atès que el seu valor podria haver-se vist minvat.

En un dels considerants de l’aute, que encara pot ser objecte de recurs, Mingorance explica que “és un secret d’empresa la dada, document o objecte que constitueixi o contingui un secret rellevant per a la competitivitat d’una empresa. En aquest sentit, es pot considerar que el llibre publicat per Grup Cierco SAU, objecte d’autes, conté informació de caràcter secret per a l’empresa, que no era coneguda ni tan sols per a molts dels treballadors de la mateixa. Ara bé, no és menys cert que en el moment en què es produeix la publicació, quan l’entitat bancària ja ha estat intervinguda, no pot apreciar-se que la revelació afecti a la competitivitat de l’empresa, que ja es troba, podríem dir, fora de la concurrència del mercat per trobar-se en procés de resolució”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts