El turisme rus augmenta un 25% durant el gener

El cònsol rus, Pere Joan Tomàs, explica que aquest tipus de visitant gasta menys diners

El turisme rus augmenta un 25% durant el generFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de turistes russos creix un 25% al gener respecte del mateix mes de l’any passat, va assegurar el cònsol honorari d’aquest país a Andorra, Pere Joan Tomàs. El cònsol va recordar que el gener és el mes més fort per al turisme rus perquè és quan tenen les vacances de Nadal, una festivitat que celebren el 6 de gener, i el Cap d’Any, el dia 13.

Coincideix amb aquesta percepció Thomas Zbigniew, de World2Meet, una agència especialitzada a portar turistes russos al país. Zbigniew va precisar que després de dos anys de disminuir el turisme rus al Principat ara s’ha doblat l’arribada de visitants d’aquest país. En aquest context, va argumentar que “fa dos hiverns va caure un 80% el turisme rus i l’any passat va seguir disminuint, però ara aquest mercat es torna a recuperar”.

Tant Tomàs com Zbigniew van relatar que aquest increment té lloc perquè l’economia russa s’està recuperant. El canvi de moneda va arribar a estar a 42 rubles per euro, però el 2014 es va disparar als 100 rubles per euro. “Ara s’està estabilitzant”, va apuntar Tomàs. De fet, el canvi actual és de 62 rubles per euro.

Malgrat que han arribat més visitants, Tomàs va exposar que “el poder adquisitiu del turista rus és més baix i gasta menys”. Un fet que Tomàs també atribueix al canvi del ruble respecte a l’euro.

Per la seva part, Zbigniew va exposar que al país ja no arriben milionaris russos com passava abans, sinó persones de classe mitjana. “El turisme no és gens de luxe”, va sentenciar. Va opinar que això té lloc perquè el país ofereix preus baixos i “el milionari rus que viatja busca un turisme d’alt nivell”. En aquesta línia, Zbigniew va assenyalar que el Principat s’ha de plantejar “quin tipus de turisme vol, si de luxe, de classe mitjana o de masses”.

tracking