equipaments

Martí garanteix que es farà The Cloud i estima que costarà uns 30 milions

El cap de Govern subratlla que l’edifici costarà prop de 30 milions i que no hi haurà sobrecost

Martí garanteix que es farà The Cloud i estima que costarà uns 30 milionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern no vol donar detalls sobre què hi haurà a The Cloud, però recalca que “per a la ciutadania el més important és que el Govern no renuncia a aquest edifici”, i defensa la utilitat del projecte “generador des d’un punt de vista urbanístic i comercial, es deslliuren molts espais al sol per a millor qualitat de tot Riberaygua i tot l’entorn de Meritxell”. Toni Martí destaca que és una “inversió important i evidentment el Govern té un business plan que ja explicarem perquè el que no farem és tirar-lo endavant per tirar-lo i que després generi grans dèficits”, i anuncia que es treballa amb l’objectiu de “començar les obres el més de pressa possible”.

Martí assenyala que el projecte tindrà “dos temps” i fixa el primer mentre l’edifici està en construcció, “però tota la part baixa la podran gaudir els que vagin a The Cloud i els que no, els vianants, i hi haurà un entorn molt més agradable que el Govern està treballant perquè és una construcció complicada i un edifici complex”. En segon terme es desenvoluparan els continguts de l’edifici, que insisteix que “tindrà un rendiment i això és una aposta de Govern”, alhora que es queixa que s’hagi vist “l’interès cultural i arquitectònic” de la caserna i la seu comercial d’Andorra Telecom en el moment d’enderrocar-los “que no s’havia vist mai”.

El cap de l’executiu reconeix a COPE Andorra-AD Ràdio que amb el canvi del ministre responsable de The Cloud, de Jordi Alcobé a Jordi Torres, s’està reconduint el projecte, “es fa encara més viable amb els estudis que tenim del business plan perquè tenim una obligació i no vol dir que sigui generador de grans ingressos per a l’Estat, però que no hi hagi unes pèrdues que no es poden assumir i no es fa un gran edifici sense tenir al darrere un estudi econòmic”, ressalta Martí.

Respecte a les activitats a desenvolupar, afirma que “el que estava previst i potser més coses”, i no revela si una serà el casino. “No negaré res, però tampoc confirmaré gran cosa a hores d’ara”, assevera, i posposa la resposta detallada per al “Consell General, a les preguntes parlamentàries si que ho afirmarem tot”.

El cost anunciat per Alcobé

El cap de Govern es mostra especialment preocupat pel cost de The Cloud, que fixa “per les dades que tenim en el que va dir el senyor Alcobé, una mica menys de 32 milions”, i puntualitza que l’important no és tant la xifra exacta, “sinó que quan es digui que són 30 o 31 siguin aquests i per això li he dit al ministre que era molt important que per primera vegada es faci com a Inúu, un edifici claus en mà”. I especifica que aquest concepte significa que “sigui un projecte on s’assumeixi que no hi pot haver desviacions i es fa arreu quan hi ha inversions importants i és una garantia de gestionar bé els diners públics”. Assenyala que així es va fer l’ampliació de Caldea quan ell era el responsable de la Semtee i reitera que es treballa “perquè l’edifici estigui molt, molt detallat, i que es pugui licitar claus en mà i el que es diu que valdrà és el que valdrà”.

Toni Martí sosté que aplicar aquest model seria “una garantia complementària” per tots els diners públics que s’esmercen i lloa el projecte perquè dona vida a “uns edificis en desús i a una parcel·la en ple centre d’Andorra la Vella, i s’havia de veure com estava la caserna i penso que la gent ho pot entendre”.

DA DEFENSA UN PRESSUPOST QUE CONSOLIDA "EL PROJECTE DE TRANSFORMACIÓ D'ANDORRA"

El grup parlamentari demòcrata defensarà el projecte de pressupost del 2017 argumentant que són unes xifres que “consoliden el projecte de transformació d’Andorra a partir del creixement econòmic i social que defensa DA, així com la modernització del model d’Estat i les seves estructures funcionals”. En un comunicat de premsa, DA destaca “la important fita assolida pel que fa a la consolidació dels ingressos, la contenció de la despesa i les prioritats polítiques d’unes xifres que anteposen les persones i el seu benestar”. Afegeixen que els pressupostos són “una mostra clara de la voluntat política del Govern d’avançar en la doble línia de seguir desenvolupant accions que fomentin el dinamisme i la diversificació de l’economia en paral·lel al foment de totes aquelles polítiques que reforcin el benestar de les persones i la cohesió social”. Unes línies que creuen que es veuen clarament reflectides en quatre eixos: social, educatiu, cultural i sanitari.

D’altra banda, respecte del projecte de llei de la policia que també es debat avui, DA diu que des de l’oposició s’ha fet “una interpretació reduccionista i simplista d’un procediment de reforma profund i necessari que posa en valor la funció dels cossos especials, i han preferit agafar el camí sempre fàcil de la construcció de relats que no s’ajusten a la realitat dels canvis que s’impulsen”.

tracking