funció pública

El CFPA explica que no s'aporti al pla a “certa desconfiança”

Els sindicats entenen que hi ha empleats que es mantenen a l’expectativa

El CFPA explica que no s'aporti al pla a “certa desconfiança”ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bombers i policia estan entre els col·lectius de l’administració general on es registra menor participació al fons de pensions de la funció pública. En tots dos cossos especials és només la meitat de la plantilla la que està aportant mensualment al pla, segons les dades corresponents al 2016 que ha facilitat el Govern. Per al president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), Salvador Prieto, la situació s’explicaria perquè “no deixa d’haver-hi certa desconfiança, de com pot acabar tot això”, alhora que recordava que en tot cas és una “qüestió personal de cadascú decidir si aporta o no aporta”.

Els sindicats entenen que hi ha qui es manté a l’expectativa. El president de l’Associació de Bombers (ABA), Joan Torra, va assenyalar que en el cas del seu sindicat s’ha assessorat els seus afiliats tenint en compte la situació personal de cadascú i que una majoria hi estan contribuint. Va assenyalar, però que entén que potser hi ha funcionaris que es mantenen a l’expectativa, esperant que es decidís la gestora i dipositària del fons (Govern ho va aprovar la setmana passada) i es coneguessin les condicions.

Hi ha d’altres situacions a clarificar, van recordar els sindicats, com ara el retorn que tindran els funcionaris que ja fa 25 anys que treballen a l’administració o que els falten 5 anys per tenir dret al retir. La ministra Eva Descarrega ha assegurat que la modificació s’entrarà a tràmit en breu per tal d’aclarir una qüestió que la llei actual deixa difusa i que, segons fonts coneixedores, provoca que a hores d’ara a un funcionari amb aquesta situació no li resulti interessant contribuir-hi.

tracking