Conflicte judicial

El SAAS reitera que no decideix les guàrdies de les funeràries

La parapública afirma que el repartiment el van pactar les empreses

El SAAS reitera que no decideix les guàrdies de les funeràriesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS) va reiterar ahir que no té competència per organitzar el repartiment de les guàrdies que fan les empreses funeràries del país. D’aquesta manera, la parapública es manté en l’argumentació que ja havia donat com a resposta al recurs que havia presentat Pompes Fúnebres Andorranes en considerar que el repartiment actual (que ve derivat d’un acord del 2002) no era equitatiu. Cal recordar que a dia d’avui, Pompes Fúnebres Andor­ranes està de guàrdia durant l’última setmana de cada mes, mentre que les tres primeres setmanes les té assignades Pompes Fúnebres les Valls.

De fet, a diferència del que sosté Pompes Fúnebres Andorranes, des del SAAS es va explicar que l’acord sobre les guàrdies el van pactar les mateixes funeràries. Des de la parapública, a més, es va admetre que s’havia rebut el recurs de Pompes Andorranes el mes d’octubre passat i que se li havia donat la resposta que havia considerat el consell d’administració.

Davant d’aquesta situació Pom­pes Fúnebres Andorranes ha decidit utilitzar els tribunals per reclamar que es faci una nova distribució de les guàrdies, de manera que cada empresa operi durant quinze dies i a més, en la demanda que va presentar fa uns dies a la Batllia, reclama més d’1,3 milions d’euros al SAAS pels perjudicis que considera que ha patit davant el repartiment actual de les guàrdies. La quantitat s’ha calculat només amb els serveis corresponents a l’hospital fets en el període 2008-2014, els anys durant els quals s’ha pogut acreditar el perjudici.

tracking