política

El PS diu que ja havia demanat la taula sobre les competències

El cònsol d’Encamp considera que la proposta va en la línia dels cònsols

El PS diu que ja havia demanat la taula sobre les competènciesPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers comunals del PS donen suport a la proposta que van fer els seus companys de Liberals d’Andorra de crear una taula nacional per negociar les competències i les transferències. No obstant això, recorden que és una proposta que ja havien fet fa temps. “Ho compartim perquè fa una colla d’anys que ho hem anat defensant”, va afirmar el conseller del PS a la minoria del comú d’Encamp. De la seva banda, la consellera socialdemòcrata del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, afegia que “hem demanat moltes vegades reunir-nos per parlar de competències perquè sempre hem defensat que abans de tancar les transferències s’han de delimitar les competències”.

Vendrell es va mostrar molt crítica en aquest aspecte, destacant que “s’estan saltant una llei. Firmen un paper i decideixen congelar les transferències, i aquí no passa res. Això no pot ser”. Tampoc està convençut de la feina que s’ha fet fins ara el conseller encampadà. “Tenim dubtes que s’hagi avançat en aquest treball. Creiem que fins ara no s’han fet els deures i si no impliquen els altres grups, per què deu ser? Potser per què no tenen interès a avançar?”, va exposar.

Així doncs, a més de sumar-se a la petició de crear la taula nacional per tractar la qüestió, els representants del PS també comparteixen l’opinió que en l’organisme hi han de ser representats tots els grups. Ara bé, mentre Sans creu que no hi hauria problema perquè només hi haguessin representants del Consell General, Vendrell remarca que els consellers comunals “hi hem de ser. Com també el Consell que fins ara no s’hi ha implicat”.

De la seva banda, el cònsol major d’Encamp va assegurar que la proposta dels liberals “va en la línia del que ja hem manifestat els cònsols”, i va recordar que “si el Consell hi participa ja hi haurà tots els grups representats, també l’oposició, i entenc que la circulació d’informació funcionarà cap als consellers comunals”.

tracking