mobilitat

Cues de fins a vuit quilòmetres per sortir del país

El port d'Envalira es va haver de tallar a causa del fort vent

Cues de tretze quilòmetres de sortida per la frontera sudFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de Mobilitat va registrar ahir cues de fins a vuit quilòmetres per poder sortir del país per la frontera del riu Runer. L’afectació més greu es va produir cap a les tres de la tarda, però tal com es va explicar des de Mobilitat els problemes de trànsit van començar ja al matí. A les 11 es van registrar les primeres retencions d’entrada a Sant Julià de Lòria i cap a les 12.30 els vehicles ja estaven aturats a la frontera. Unes cues que es van allargar durant tota la tarda i que l’organisme de gestió del trànsit no va anunciar que havien finalitzat fins a tres quarts de deu del vespre. En el cas de la frontera amb França, cap a les sis de la tarda es va arribar als tres quilòmetres de cua, que al cap d’una hora ja s’havien acabat.

Des de Mobilitat es va indicar que ja es preveien complicacions a la sortida, però no d’aquesta magnitud. Així, es va apuntar que el mal temps podia ser un dels condicionants que van contribuir que els turistes marxessin abans del previst, ja que tampoc hi va haver complicacions de baixada de pistes.

Cal recordar que des de les set de la tarda d’ahir Protecció Civil va activar una alerta per fort vent. Unes ràfegues que sumades a la nevada que es va reactivar ahir a la tarda van comportar el tancament de la carretera del port d’Envalira. També es va tancar al trànsit l’accés a Arcalís pel risc d’allaus i es necessitaven cadenes a partir d’Encamp, a la Massana i a Ordino. D’altra banda, des del Govern es va informar que s’anul·lava l’esquí escolar d’avui pel temporal de vent.

tracking