turisme

Govern analitza el risc de fer ràfting al Valira

Francesc Camp explica que els experts estan estudiant les zones sensibles a ser inundables

Govern analitza el risc de fer ràfting al ValiraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme i Comerç va declarar que encara s’està estudiant la viabilitat del projecte d’adequació del riu Valira per poder-hi desenvolupar activitats de ràf­­ting. “Els enginyers experts en el tema ja han fet els estudis i han determinat que a nivell de navegabilitat és possible fer ràfting i caiac a diferents trams del riu. Tanmateix, ara s’estan analitzant les zones d’inundabilitat”, va informar Francesc Camp, i va continuar: “Si es tirés endavant amb el projecte s’haurien de moure ter­res i roques del fons del riu i estem mesurant que aquest procediment no faci incrementar el risc d’inundabilitat.”

En aquest moment la iniciativa es troba en fase d’anàlisi i encara està per veure si la idea finalment tirarà endavant. “Estem mirant els riscos i treballant conjuntament amb els comuns d’Escaldes, Sant Julià i Andorra la Vella”, va indicar el ministre.

Camp, preguntat per la idea de construir una font al riu Valira, fet que suposaria descartar la iniciativa del ràfting, ja que no es poden fer ambdós projectes alhora, va declarar que el Govern vol donar prioritat al ràfting i el recinte multifuncional. “Hem de prioritzar els projectes que representin un motor de visitants nous. En aquest cas, tots dos són pols d’atracció més forts que el de les fonts. A més, quan es va plantejar ja es va dir que seria més aviat un complement”, i va apuntar que “amb el context pressupostari és molt difícil poder-ho fer tot. Per tant el projecte està aturat”.

L’altra iniciativa que el Govern té la intenció de materialitzar és la construcció del recinte multifuncional. “Es tracta d’un projecte molt atípic, i ens ho hem de mirar de forma molt acurada, pels costos de construcció i gestió que suposarà de cara als pròxims deu anys.” El ministre va confirmar que actualment estan realitzant estudis per analitzar la despesa i va assenyalar que volen incloure una programació cultural, que vagi més enllà del Cirque du Soleil, i també contemplen que el centre pugui ser seu de congressos i fires. Camp va explicar que quan tinguin llest l’estudi el presentaran al Govern i decidiran si el tiren endavant. “És molt important saber quant costa fer funcionar el recinte any rere any.”

L'EXECUTIU ES REUNIRÀ AMB ELS BOTIGUERS PER PARLAR DEL PLA ESTRATÈGIC COMERCIAL

Francesc Camp va explicar que l’executiu vol implantar el pla estratègic comercial a través del Consell Andorrà per a la Competitivitat del Comerç, un organisme que tindrà un comitè de seguiment amb representants dels comuns, de Turisme, del Govern i del sector privat i les patronals.

El ministre va comentar que fins ara han estat treballant definint les bases de l’organisme i en l’actualitat es troben elaborant una reglamentació per dotar-lo de cobertura legal. “Es pretén que l’organisme aglutini totes les associacions que vinculin el comerç perquè sigui més eficaç”.

Camp va explicar que es reuniran amb els comerciants entre finals de febrer i principis de març per tal d’implementar el pla estratègic. “Les iniciatives que es tractaran les desenvoluparan i reajustaran les diferents comissions que formin part del consell, i evidentment, el sector privat tindrà competències directes”.

El pla contempla dur a terme accions a curt, mitjà i llarg termini, i el ministre va comentar que les més immediates es desenvoluparan de cara al pròxim any i mig i que s’han de poder implementar “sense dificultats”.

tracking