treball

El 34% dels autònoms paga la cotització reduïda a la CASS

La parapública respon a les crítiques recordant les possibilitats d’acollir-se a una reducció

El 34% dels autònoms paga la cotització reduïda a la CASS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada en vigor de la cotització que hauran de sufragar els treballadors per compte propi el 2017 (449,1 euros), calculada en funció del salari mitjà (2.041 euros), i les critiques que ha tornat a generar la fórmula que s’usa per establir el que els autònoms han d’aportar a la CASS van provocar ahir la reacció de la parapública. La Seguretat Social va enviar un comunicat de premsa per recordar que els treballadors per compte propi tenen la possibilitat d’acollir-se a una rebaixa de la cotització i pagar, en lloc dels 449 euros, 336,82, 224,55 o 112,27. I van apuntar que actualment un 34% dels autònoms –més de 2.000 afiliats– abona una cotització reduïda i que “aquestes reduccions es poden obtenir a partir de la data de sol·licitud a la CASS”.

Es poden beneficiar d’una cotització reduïda empresaris que enceten l’activitat (224 euros el primer any i 336 durant els dos primers anys). També aquells que acreditin que no superen el llindar d’ingressos fixats. Per exemple, si en l’exercici econòmic anterior l’autònom té un resultat inferior a 12.000 euros, així com una xifra de negoci de 150.000 euros en negocis relacionats amb els serveis professionals i empresarials o de 300.000 euros en la resta de negocis, es pot acollir a la cotització de 224,55 euros.

Precisament, el titular de la cartera de Finances, Jordi Cinca, va recordar dimecres passat les possibilitats de pagar menys de 449 euros. Cinca va afirmar que el Govern “és molt sensible” amb la realitat de tots els autònoms i va recordar que els treballadors per compte propi tenen la possibilitat d’acollir-se a les bonificacions existents per reduir la quota. “En el seu moment es van prendre tot un seguit de mesures per facilitar que aquells autònoms que tenien un nivell de xifra de negoci o d’ingressos per sota d’uns llindars tinguessin disminucions significatives en aquesta cotització”, va indicar Cinca, que va afegir que “és complicat” canviar el sistema. “Determinar quan cobra un autònom no és fàcil, ja que pot rebre una remuneració per salari o via dividend pel seu propi negoci”, va explicar, per afegir que “és un tema candent, que està sobre la taula i sobre el qual la CASS treballa”.

tracking