educació

Creix el volum d'andorrans que cursen estudis superiors a França

La comissió mixta francoandorrana destaca la importància de generar sinèrgies entre els tres sistemes educatius i d’afavorir la potenciació de la cultura gal·la al país

Creix el volum d'andorrans que cursen estudis superiors a FrançaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Educació ha acollit avui la reunió de la Comissió mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament. A la trobada, tal com ha informat el Govern, s'ha destacat la qualitat de l’oferta educativa del país, i com la presència del sistema francès permet disposar aquesta estructura de tres sistemes educatius. Així mateix, en la reunió s’ha treballat sobre l’accés a l’ensenyament superior francès per part dels estudiants andorrans, sigui quin sigui el sistema on han estudiat, ja que s’ha posat en evidència l’augment de les persones que es desplacen a França a cursar els seus estudis superiors.

En aquest sentit, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha volgut agrair especialment el treball de la delegació d’Educació francesa a Andorra, així com del Lycée Comte de Foix, per la tasca que realitzen d’ajuda a l’orientació i a solucionar potencials dificultats a l’hora d’anar a estudiar a França.

Finalment, ambdues parts han manifestat la importància de generar sinèrgies entre els tres sistemes educatius del país i d’afavorir la potenciació de la cultura francesa a Andorra. A més, han celebrat la cordialitat i la qualitat del treball realitzat en el marc de la comissió mixta i dels treballs preparatoris, que l’excel·lent col·laboració en matèria d’educació entre ambdós països.

La reunió ha estat encapçalada per Jover, per part andorrana, i pel cap d’Àrea de Pressupost, del Rendiment i dels Establiments, i adjunt de la directora general de la DGESCO, Alexandre Grosse, per part francesa. La comissió també ha comptat amb els equips tècnics d’ambdós governs, i la presència de l’ambaixadora andorrana a França, Cristina Rodríguez, i l’ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero.

tracking