Societat

La policia retirarà l'arma als agents que pateixin trastorns mentals, físics o sensorials

El cap del cos també podrà prohibir la tinença de pistoles en cas de trastorns físics o sensorials

La policia retirarà l'arma als agents que pateixin trastorns mentals, físics o sensorialsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la policia podrà prohibir de manera preventiva i temporal la tinença, el port o l’ús d’una arma en cas que un agent presenti un trastorn mental, físic o sensorial, segons el projecte de llei per a aquest cos que ahir va publicar el Butlletí del Consell General. El cap podrà prendre aquesta mesura si considera que el trastorn “pot afectar negativament o que el pot fer no apte per l’activitat que ha de desenvolupar, o que pugui posar en perill la seva integritat física o la d’altri”, destaca la normativa. A més, comunicarà la decisió al ministre d’Interior, que al seu torn haurà de convocar un comitè mèdic que avaluï l’agent. Aquest òrgan serà l’encarregat de ratificar o llevar la prohibició d’armes emesa pel cap del cos. Si s’opta per retirar-li l’arma, l’agent l’haurà de dipositar a les dependències policials.

La nova legislació inclourà, per primer cop, un catàleg de drets i deures dels policies. En aquest sentit, un dels punts qüestionats per l’oposició és que es prohibeix que els agents es manifestin i que defensin en públic els seus drets o interessos professionals.

El Consell General aprovarà el 9 de febrer aquesta llei, va anunciar ahir la subsíndica, Mònica Bonell. No obstant això, va ressaltar que el partit Socialdemocràcia i Progrés presentarà reserves d’esmena, però no va detallar en quins punts.

tracking