L'augment de la taxa al tabac serà efectiu el mes vinent

El Govern la incrementarà un 10% a tots els productes menys als cigars

L'augment de la taxa al tabac serà efectiu el mes vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern preveu que el mes vinent ja sigui efectiu l’augment del 10% en la taxa del tabac que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va anunciar el novembre passat i que recull el projecte de pressupost del 2017. El consell de ministres va aprovar ahir la proposta de modificació del projecte de llei de la tarifa general de taxes sobre el consum i l’entrarà a tràmit parlamentari amb caràcter d’extrema urgència durant els pròxims dies. L’objectiu és que l’augment de les taxes es debati i s’aprovi en la sessió del Consell General que se celebrarà la setmana que ve i que una vegada superats els tràmits pertinents entri en vigor al març.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va anunciar aquesta decisió en la roda de premsa posterior al consell de ministres i va argumentar el fet d’utilitzar la figura del caràcter d’extrema urgència per tramitar la modificació dels impostos al consum en el fet que “endarrerir l’augment de la taxa distorsionaria els preus públics i les importacions”.

Els cigars en queden fora

L’increment del 10% serà a gairebé la totalitat dels productes relacionats amb al tabac, menys els cigars. Així, l’augment de la taxa s’aplicarà als cigarrets, al tabac espalillat tant ros com negre, als productes manufacturats i a la picadura comunitària i extracomunitària. L’excepció dels cigars, va assenyalar el ministre, té lloc perquè es tracta d’un producte que “té un comportament molt diferent al dels cigarrets, ja que no s’ha incrementat el diferencial”.

El portaveu del Govern va recordar que l’augment de la taxa va en la mateixa línia que les quatre darreres modificacions, l’última de les qual es va fer efectiva el juny del 2014. La va justificar per l’augment de les taxes que han fet els països veïns darrerament. “La voluntat és mantenir el diferencial vistos els increments fets a Espanya i França”, va assenyalar el ministre. El Govern considera que els preus de venda continuaran sent competitius.

tracking