Els alumnes d'FP reclamen el pàrquing

Els estudiants només podran accedir al pàrquing del personal els dimarts, dimecres i dijous, quan hi ha menys afluència

Els alumnes d'FP reclamen el pàrquingXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malestar entre l’alumnat del centre de formació professional d’Aixovall després de veure, una setmana més, que ningú no els aporta solucions per als problemes d’accés i d’aparcament a la instal·lació. Els estudiants estan “decebuts” amb la gestió que s’està fent del conflicte, segons va explicar al Diari una de les representants dels alumnes, Carina Rodríguez. Justament ahir van mantenir una nova reunió a la qual van assistir també el director del departament d’FP, Quim Tor­redà, la cap d’estudis, Eva Choy, i la directora del centre, Anna Magallón.

Segons va explicar la representant dels alumnes, se’ls va informar que l’aparcament que es va habilitar per als professors i que han pogut utilitzar durant el mes de gener, a partir d’ara només hi podran accedir els dimarts, dimecres i dijous. Els dilluns i divendres quedarà tancat al públic perquè són dies de més afluència ja que també acudeixen al centre docents que no són fixos. D’altra banda, també se’ls va indicar que no es podrà habilitar l’espai destinat a les motos.

Pel que fa a la possibilitat que se’ls havia donat de poder aparcar al voral de la carretera, ahir els van confirmar que no ho podran fer, ja que la situació dificultaria el pas dels camions. “Ens han dit que habilitaran dues o tres places de zona blava al carrer de darrere del centre i que eliminaran una de les places de minusvàlids que hi ha al davant. Però tampoc no ens soluciona res, seran aparcaments públics i tot­hom hi podrà accedir.”

L’única bona notícia que van obtenir a la reunió va ser el compromís de millorar-los mes mesures de seguretat, construint una voravia des de la rotonda on para l’autobús fins al centre de formació, a més de la instal·lació d’un mirall per facilitar la visió a la sortida de l’aparcament.

Carina Rodríguez, però, va assegurar que “estem molt decebuts. L’estudi que els havíem passat sobre els alumnes que necessiten agafar el cotxe ni se l’havien mirat”, va detallar, afegint que “tenim la impressió que se’ns falta al respecte. Volen que la qüestió s’allargui perquè ho deixem estar i es deixi de parlar del tema”. Una situació que va garantir que no passarà. “No ho deixarem, perquè no és només per a nosaltres, és també per als alumnes que vindran després”, va exposar, tot remarcant que “no ens queixem per gust, no tenim una altra opció. Només demanem ajuda perquè nosaltres contribuïm treballant i formant-nos”.

La representant dels alumnes es va mostrar molesta amb el fet que el professorat els retragués la mobilització i que es redueixi la problemàtica a l’aparcament. “No és només això. Necessitem ajuda perquè la gent que fa ús del centre hi pugui arribar”, va reiterar. En aquest sentit, va explicar que “nosaltres en cap cas ens hem negat a res, fins i tot vam dir que estàvem d’acord a tenir un aparcament de pagament”. A més, va recordar que alguns dels alumnes quan surten de classe han d’anar directament a la feina i necessiten el cotxe o que en el cas dels estudiants que hi acudeixen de nit no poden utiltizar el transport públic.

Els alumnes d'FP reclamen el pàrquing

tracking