reportatge

Una escola a Canillo per a les properes dècades

Els alumnes de la parròquia han deixat enrere els barracons i ja gaudeixen d'un centre ampliat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Feia potser vint anys que hi havia necessitat de fer aquestes escoles”. Les paraules del cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ahir durant la inauguració de l’ampliació del col·legi de la parròquia –que posa fi als barracons– il·lustraven fins a quin punt aquest ha estat un projecte anhelat i que s’ha fet esperar. Segons reconeixia el mateix Mandicó, els estudiants han hagut d’estar uns quinze anys en mòduls prefabricats per les dificultats de trobar un espai adient on aixecar les instal·lacions. “Ha tardat molt perquè en un inici es volia fer al peu del poble però no va poder ser, es van buscar uns altres terrenys i al final la solució més fàcil ha estat aquesta”, va narrar el mandatari. El cap de Govern, Toni Martí, va afirmar després de destapar la placa inaugural que la infraestructura era “una reivindicació del poble” i va lloar la unificació del sistema d’educació andorrà i francès en un únic centre.

Una escola que a banda d’acabar amb l’era dels barracons permet cobrir les necessitats dels escolars durant les pròximes dècades. Tal com va apuntar el ministre d’Educació, Èric Jover, tot i que s’anirà veient els pròxims anys, “amb aquest edifici en tindrem de sobres per als propers decennis”. “No és una obra que hagi de tenir necessitats en cinc o deu anys, sinó que ens ha de durar bastants més anys”, va assegurar.

Mandicó, de la seva banda, va refermar que “hem fet un centre necessari per a tota la parròquia de Canillo i hem fet una previsió a llarg termini”. “Durant anys estarem tranquils. Tot està dimensionat per rebre bastants més infants dels que tenim actualment”, va manifestar. L’escola canillenca, que ara fa 4.866 m2, té actualment uns 300 alumnes i en podrà acollir fins a 450.

El ministre va destacar que l’ampliació, que ha costat 5,36 milions d’euros i s’ha fet durant dos anys, ha estat una de les obres més importants del país. “És una obra principal. És l’última gran infraestructura del país que necessitàvem”, va sentenciar. Segons va dir, “estem acabant les infraestructures majors de l’estructura educativa del país i tanquem definitivament els [mòduls] prefabricats que teníem”. Malgrat culminar l’etapa de construcció de grans projectes, Jover va remarcar que seguiran fent inversions a nivell de manteniment, mentre que Mandicó va anunciar actuacions per millorar l’accés al recinte escolar.

Una escola a Canillo per a les properes dècades

Una escola a Canillo per a les properes dècades

tracking