Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
salut

La grip afecta 80 persones més la darrera setmana i els casos s'eleven fins als 605

La grip ha afectat aquest hivern a sis-centes persones.

La grip afecta 80 persones més la darrera setmana i els casos s'eleven fins als 605

La grip ha afectat aquest hivern a sis-centes persones.

ARXIU
Actualitzada 01/02/2017 a les 06:46
La incidència de la grip continua sent elevada, segons el registre que facilita el ministeri de Salut. La darrera setmana es van declarar 80 nous casos que sumats als comptabilitzats des que es va iniciar el període de vigilància de la malaltia –a principis d’octubre– fan un total de 605. Malgrat que el control sobre el virus comença a principis de l’octubre, coincidint amb l’arrencada de la vacunació contra la grip, l’afectació més important té lloc a l’hivern amb la davallada de temperatures. Aquest any l’afectació forta va començar a mitjan de desembre i va ser especialment virulenta la primera setmana de l’any, amb 118 casos. La segona setmana de gener els contagis van baixar lleugerament (105), la tercera el descens va ser més acusat (71) i aquesta última hi ha hagut un lleuger repunt (80).
Les dades recollides pel ministeri de Salut constaten que el grup poblacional que està patint més el virus és el que va d’1 als 9 anys. Entre els la franja d’1 a 4 anys s’han notificat 49 contagis des de l’inici de la vigilància, el que suposa una taxa d’incidència acumulada de 1.752,19 per 100.000 habitants. Entre els 5 i els 9 anys hi ha hagut 55 afectats i la taxa és de 1.339,18. Per sexe, el virus està atacant més les dones (338 casos) que als homes (267).
Quant a la gravetat dels casos, s’han registrat 47 ingressos hospitalaris a conseqüència de complicacions derivades del virus. Pel que fa a la procedència de les notificacions, aquesta setmana una majoria provenien de consultes mèdiques. En canvi, les darreres setmanes de desembre una majoria de pacients van optar per acudir al servei d’urgències. La darrera, 70 enfront dels 34 que van acudir a consulta mèdica.
Etiquetes
  • #1 Trabucaire
    (01/02/17 16:31)

    La gripe, coriza, gripa, influenza, trancazo, romadizo, fluxión y el mal llamado enfriamiento, constipado o resfrío o los mil nombres que tiene, es un proceso viral que suele visitarnos por Navidad como el turrón, aunque es en esta época cuando comienza el bombardeo de la campaña de prevención...detrás está la Big Farma y su macro negocio,el negocio de la enfermedad anual.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts