política

Andorra i la UE inicien una ronda de treball a Brussel·les

Andorra i la UE inicien una ronda de treball a Brussel·les

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació andorrana responsable de les negociacions per un acord d’associació amb la UE va començar ahir una nova ron-da de sessions de treball a Brussel·les amb el Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE) marcada dins de l’agenda de la tanda de negociacions, va informar el Govern en un comunicat. La delegació andorrana, que va estar encapçalada per Maria Ubach, i els negociadors europeus van parlar ahir sobre tots aquells aspectes relacionats amb el tractament de la lliure circulació de serveis. Aquesta va ser la primera jornada, però la ronda de treball i les posteriors negociacions duraran diversos dies.

En aquest sentit, els pròxims dies es tractaran diferents aspectes de la negociació sectorial, entre els quals el relatiu al document lliurat per Andorra a Europa. Aquest document inclou la proposta de redacció del text que reprèn el contingut de l’Acord de l’any 1990 dins l’acord d’associació, en base al compromís del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, davant els assistents a la reunió amb els representants de la UE del passat 7 de desembre.

Així mateix, la delegació andor­rana també exposarà davant el SEAE la continuació dels treballs de l’anàlisi sectorial pel que fa als capítols relatius als productes agrícoles del sistema harmonitzat (de l’1 al 24) a fi de poder efectuar una proposta en futures reunions marcades en l’agenda negociadora.

tracking