política

Liberals demana la dimissió de Cinca mentre que DA mostra "plena confiança" en el ministre

Cinca presenta una demanda contra el llibre del 'cas Orfund'SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reaccions polítiques a l'admissió a tràmit de la querella contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, pel 'cas Orfund' no s'han fet esperar. Mentre que des de Liberals han demanat avui la dimissió del titular de Finances, els Demòcrates han defensat aferrissadament la seva figura i hi han mostrat "plena confiança en la seva honorabilitat".

Al migdia, en una roda de premsa el presidentsuplent del grup parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, considera que "el que ha de fer el senyor Cinca és dimitir". Sense posar en dubte la presumpció d’innocència de la qual tothom gaudeix, Gallardo ha lamentat "que aquí es vulgui fer una normalitat d’una situació que no és normal, ja que en qualsevol país seriós un ministre amb les atribucions com les que té Cinca no podria continuar sent l’interlocutor davant organismes internacionals que lluiten contra al que ell se l’acusa". Des de Liberals també s’han mostrat molestos pel que consideren "una intromissió del Govern" en qüestions judicials amb el comunicat que va fer públic ahir a la tarda, en el que "presumia que tot això acabarà ràpidament i que es demostrarà la innocència del senyor Cinca". En aquest sentit, ha interpel·lat a l’executiu que "es deixi fer el seu curs al procés judicial".

Gallardo, alhora, demana al ministre de Finances que "sigui conseqüent amb el que va dir en el seu dia i que la seva condició personal no afecti el bon nom del país" i considera que cal "que prengui l’exemple d’altres companys que quan han vist que les seves accions podien malmetre el nom del Govern han pres la decisió encertada d’abandonar-lo". I ha alertat que “si Cinca no pren la decisió [de dimitir], ens haurem d’adreçar al cap de Govern" perquè el cessi i eviti una situació “que ni el país ni els seus ciutadans es mereixen".

En paral·lel, des de l'executiva i el grup parlamentari de Demòcrates per Andorra (DA) s'ha mostrat "la plena confiança en l'honorabilitat personal" de Cinca, així com màxim "suport" a la tasca pública que du a terme al capdavant del ministeri. A través d'un comunicat de premsa, els Demòcrates assenyalen que entenen l'admissió a tràmit com un pas "preliminar i en cap cas incriminatori" i, alhora, com una "oportunitat" perquè el titular de Finances exposi en seu judicial el relat dels fets sobre la seva relació amb Orfund.

Des del partit de Cinca consideren que "és necessari posar realçar la indubtable vocació de servei al país" que ha demostrat i que, a l'entendre de la formació taronja, es "vol destruir" prenent com a base afirmacions "difamatòries" d'uns fets que es remunten dues dècades enrere. "Confiem que aquest tràmit judicial demostrarà definitivament que els fets que li imputa el querellant no són certs", han conclòs.

La "preocupació" del PS

El Partit Socialdemòcrata (PS), de la seva banda, ha volgut expressar en un comunicat de premsa enviat als mitjans aquesta tarda la "preocupació" per com la situació judicial en què es troba immers Cinca, podria afectar la imatge del Govern en particular i d’Andorra en general.Des de la formació es destaca que, malgrat que la presumpció d’innocència sempre s’ha de respectar, "és evident" que el fet que el Tribunal de Corts hagi acceptat a tràmit una querella criminal contra Cinca és una circumstància "delicada". "No es pot oblidar que els delictes que se li imputen, com ara apropiació indeguda o administració deslleial, són especialment greus, sobretot per a una persona que està al capdavant de les Finances públiques de tot un país", prosegueix la comunicació.

tracking