Educació

L'ampliació de les escoles de Canillo posa fi a una reivindicació de fa 20 anys

El nou centre, que s'ha inaugurat avui oficialment, té capacitat per a rebre fins a 450 alumnes

El cap de Govern i el cònsol de Canillo destapen la placa que commemora la innauguració de les noves escoles.M.T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ampliació de les escoles de Canillo, en funcionament des de l'inici del curs, ha quedat avui oficialment inaugurada, amb un acte que ha aplegat autoritats, docents, alumnes i els responsables dels dos sistemes educatius que hi conviuen: l'escola andorrana i la francesa.

La finalització de les obres ha posat fi, tal com han destacat tant des del Govern com des del comú de Canillo, a la utilització dels darrers mòduls prefabricats que encara funcionaven a tot el país.

Tal com ha indicat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, feia aproximadament 20 anys que es parlava de la necessitat d'ampliar el centre educatiu de la parròquia, que finalment és una realitat després de descartar diversos projectes.

El nou centre acull gairebé 300 alumnes, però està dimensionat per rebre'n fins a 450, de manera que podrà cobrir les necessitats durant les properes dècades. Durant el seu parlament, el cap de Govern, Toni Martí, ha destacat que l'equipament és “un símbol de convivència” pel fet d'acollir dos dels tres sistemes educatius “públics, de lliure elecció i gratuïts” del país.

El cap de Govern, Toni Martí, saludant una alumna durant la visita a les instal·lacions.

Foto de família durant la inauguració de les noves escoles de Canillo.

tracking