Energia

El preu de l'electricitat no pujarà fins al 2020

La companyia presenta els resultats de les enquestes de satisfacció dels clients, que han posat un 8,2 al servei i han criticat que les factures no estan prou ben explicades i detallades.

El preu de l'electricitat no pujarà fins al 2020ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA no augmentarà el preu de l’energia almenys durant els propers “dos o tres anys”. El director de la companyia, Albert Moles, va assegurar ahir que les tarifes actuals es podran mantenir fins al 2020, amb un increment “raonable” de l’1% o el 2%. Moles va explicar que a diferència dels països veïns, que han augmentat el preu de l’energia per culpa dels pics en el consum aquest hivern, FEDA “té marge per absorbir” la pujada perquè compra a llarg termini –el 82% de l’energia s’adquireix–, a dos anys vista. “No cal preocupar-se per l’increment puntual dels preus. No hi veig un impacte gran en dos o tres anys”, va afirmar.

La companyia elèctrica va presentar ahir els resultats del miler d’enquestes telefòniques que ha realitzat per analitzar el nivell de satisfacció dels clients. Els abonats han posat un 8,2 al servei de la parapública, la millor nota dels darrers sis anys, i han detectat una millora en la gestió de les incidències. Segons va donar a conèixer ahir FEDA, l’any passat els talls van afectar un total de 1.659 clients i van arribar als 437 minuts. En xifres globals, dels 33.000 usuaris 8.000 van resultar afectats per algun tipus d’incidència.

Projectes de cogeneració

Moles va anunciar que el primer projecte que prioritzarà la parapública serà el de cogeneració d’energia a partir del forn incinerador per tenir més capacitat de producció. En aquest sentit, va explicar que en un termini de “dos o tres anys” s’hauria de recuperar el triple de l’energia actual a través d’una xarxa que anirà des del forn fins a Prat de la Creu, de manera que també s’implantarà una central, va apuntar. Tot plegat haurà d’estar enllestit d’aquí a cinc anys. A banda, va avançar que s’endegaran d’altres iniciatives de cogeneració al centre del país –coincidint amb les noves zones a urbanitzar com la Cabeca o el Falgueró– o al Pas de la Casa. A banda, es desenvoluparà la idea de les llars intel·ligents per fomentar l’estalvi en el consum.

De la valoració dels abonats se’n desprèn també “la satisfacció unànime”del projecte Fedaecotern i la bona valoració del col·lectiu de professionals pel que fa als punts de càrrega dels vehicles elèctrics, mentre que entre els particulars encara hi ha desconeixement. La principal crítica dels clients va raure en la manca de detall i explicació de les factures.

Resposta al PS

Amb referència a la demanda del PS preguntant al Govern si els càr­recs directius de FEDA s’han duplicat des del 2010, Moles va afirmar que “no és cert” perquè només hi ha un responsable més i va remarcar que s’ha estructurat l’empresa en cinc àrees que abans no existien.

tracking