Reportatge

Sense diners per a l'autobús

Un home que havia estat condemnat a passar la nit a la Comella va trencar la pena al·legant que vivia al Tarter i no tenia recursos econòmics per al transport.

Sense diners per a l'autobúsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No tenia els diners per agafar el bus. Aquest és l’argument que va utilitzar l’advocat d’un condemnat a passar la nit al centre penitenciari de la Comella i que hi va deixar d’acudir, per la qual cosa va trencar la condemna. La seva defensa va relatar la setmana passada davant del Tribunal Superior que el penat té un negoci al Pas de la Casa i que no viu a Andorra la Vella. “Ha d’anar a dormir a la Comella, no té diners, viu al Tarter i ha d’agafar un bus fins a Andorra la Vella, i un cop aquí un altre fins al centre penitenciari de la Comella”, va dir el lletrat. Aquesta falta de recursos econòmics és la que va portar el seu client a trencar la pena.

Així mateix, va matisar l’advocat que el condemnat tampoc no estava d’acord amb la condemna que se li va imposar. En aquest sentit, va exposar que l’home demanava que la pena fos de dos mesos condicionals, en comptes d’un de ferm en el qual havia d’anar a dormir en el centre penitenciari.

En concret, l’home va ser acusat al Tribunal de Corts per un delicte menor de crebant de condemna de privació del permís de conduir. Aquest organisme va resoldre en contra del condemnat, que va recórrer contra la sentència al Superior. Per la seva part, el ministeri fiscal va demanar que es mantingui la condemna. A més, es va oposar a la revocació de la condemna que, va detallar, es va fixar a petició del ministeri públic. A més, va recordar que per fixar la pena es van tenir en compte els informes pericials.

No és l’únic cas que haurà de revisar el Tribunal Superior. També ho haurà de ser el d’un condemnat per violència domèstica. Es tracta d’un home que va discutir amb la dona. Enmig de la disputa ella va caure a terra i ell li va donar un cop de peu al maluc. Per això, va ser condemnat per un delicte menor de maltractaments en l’àmbit domèstic a tres mesos de presó condicional.

L’advocat, però, va indicar durant l’audiència al Tribunal Superior que l’home va negar aquests fets i va remarcar que Corts només va tenir en consideració la versió de la víctima. “Es donen per fet els maltractaments i no se’n té constància, no s’ha respectat el principi de presumpció d’innocència”, va assenyalar el lletrat. El ministeri fiscal, però, va demanar al Superior que mantingui la pena que va imposar el Tribunal de Corts.

tracking