Successos

La policia deté un 'camell' i comissa 622 grams de marihuana

Els agents sospiten que el destí dels estupefaents era vendre’ls al mercat interior i, en especial, per al consum de joves adolescents, així com nois menors d’edat.

La policia deté un 'camell' i comissa 622 grams de marihuana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir un resident de 38 anys i li va decomissar 622 grams de marihuana a Escaldes-Engordany, segons va informar ahir aquest cos en un comunicat. L’operació, anomenada Ambient, es va realitzar en el marc de la lluita contra el tràfic d’estupefaents i prioritzant l’erradicació de drogues destinades a menors d'edat o joves.

El detingut utilitzava una plaça d’aparcament del tipus box a l’interior d’un garatge privat al centre d’Escaldes-Engordany per emmagatzemar la droga. Aquest mateix espai també servia com a punt de venda. Per dissimular l’olor de la marihuana, l’home tenia diversos ambientadors a l’aparcament.

Malgrat això, l’arrestat no va poder evitar que els agents s’adonessin que guardava la droga a l’aparcament. Posteriorment, un gos ensinistrat en la detecció d’estupefaents va confirmar la presència de la marihuana al box. En el marc de l’operació, la policia també va requisar tres bàscules al detingut.

Segons la policia, la marihuana decomissada té un valor de 3.000, però el seu preu podria ser superior un cop és comercialitzés al mercat.

Consum per als joves

“Se sospita que gran part d’aquesta droga hauria acabat destinada al consum per part de joves adolescents i menors d’edat”, detalla el comunicat.

L’any passat la policia va detenir un total de 85 persones per la possessió de petites quantitats de droga, especialment de marihuana i de cocaïna. Aquesta és una xifra similar a la de l’any anterior, el 2015, quan aquest cos va arrestar 79 persones a causa d’aquest delicte.

També el 2016 es va dur a terme l’operació més gran contra la venda d’haixix al mercat intern. En concret, arran de l’operació Jumi, realitzada el 7 de desembre, es va detenir un veí d’Ordino que tenia al seu domicili 27,4 quilos d’haixix.

La policia deté un 'camell' i comissa 622 grams de marihuana

tracking