Tribunals

Corts admet a tràmit la querella contra Cinca per l'etapa a Orfund

El ministre de Finances està acusat de presumptes delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de capitals

Jordi Cinca durant la conferència de premsa posterior al consell de ministresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha admès a tràmit la querella contra Jordi Cinca, per la seva etapa a l'empresa Orfund. S'acusa l'actual ministre de Finances dels presumptes delictesd’apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de capitals.

La querella va ser presentada a la Batllia per l'expresident d'Orfund Joan Samarra. A partir d'ara començaran les diligències d'instrucció, amb les declaracions dels implicats. Es preveu que en primer lloc declari Joan Samarra i, a posteriori, Jordi Cinca.

L'acusació s'ha mostrat contenta per l'admissió a tràmit de la querella. Considera que aquest pas demostra que hi havia molta documentació i sòlids arguments testificals.

Pel Govern és un tràmit preliminar

El Govern ha explicat que ha tingut coneixement de l'admissió tot i que a Cinca no se l'ha informat del fet. En un comunicat subratlla que "l’admissió a tràmit d’una querella constitueix un tràmit preliminar que té lloc en gairebé la totalitat dels casos i, d’acord amb el Codi de procediment penal, succeeix quan la querella exposa la comissió de possibles delictes i, al mateix temps, es compleixen els requisits formals que estableix l’article 39 de la norma esmentada".

Així, el Govern indica que "el fet que la querella s’admeti a tràmit no significa en cap cas que hi hagi indicis de delicte, i encara menys que el ministre serà jutjat pel fets objecte de la querella. Això només s’esdevindria si es dictés un aute de processament, un cop s’haguessin intruït les diligències prèvies escaients i després d’haver pres declaració al ministre".

A més, la nota de Governlamenta "la interpretació errònia i esbiaixada que determinats mitjans fan de la qüestió i reafirma la seva confiança en què les acusacions contingudes en la querella estan absolutament mancades de fonament, tal i com –a parer de l’executiu- es demostrarà al llarg de les properes setmanes".

tracking