Temporal

Es normalitza la circulació a Andorra després de les darreres nevades

França obre l’accés al Pas de la Casa i es pot conduir sense equipaments al Principat

Es normalitza la circulació a Andorra després de les darreres nevadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra recupera la normalitat a les carreteres després de les nevades dels darrers dies. França va tancar divendres a la nit l’accés al Pas de la Casa, però ahir a les vuit del matí el va tornar a obrir, va explicar el servei de Mobilitat al Diari. També es va tallar l’entrada a Arcalís pels volts de les sis de la tarda de divendres i ahir a les set del matí es va restablir el pas en aquesta la via.

D’altra banda, també es va suspendre l’obligació de circular amb dispositius especials a tot el Principat. Les nevades de divendres van provocar que s’hagués de conduir amb aquests equipaments a la carretera general tres a partir de Llorts, a la dos a l’altura de Canillo i a la tres a Pal. No obstant això, el bon temps d’ahir va afavorir que a les vuit del matí ja es pogués circular sense equipaments en aquests llocs. En canvi, al port d’Envalira l’obligació de circular amb cadenes no es va suspendre fins a les tres de la tarda.

Les nevades van implicar que arribessin esquiadors al Principat que van protagonitzar retencions tant a l’hora de pujar a pistes com a la de baixar. En concret, es van formar a partir de les deu del matí dues hores de cues al Tarter en sentit nord. Per un altre costat, cap a les cinc de la tarda es van formar retencions a la Massana en sentit sud coincidint amb el tancament de les pistes. Aquestes cues van durar prop d’una hora. A Canillo va succeir el mateix i les retencions van durar prop d’una hora i mitja. Segons el servei de Mobilitat, però, són retencions normals que es formen durant l’època d’esquí.

Tant Grandvalira com Vallnord va tenir una gran afluència d’esquiadors, bona part perquè el temps va acompanyar.

Grandvalira va obrir ahir el cent per cent de les pistes i tenia tot el servei operatius, com ara els tres snowparks i els sis circuits de muntanya. Les nevades dels dar­rers dies van deixar cotes de neu pols que es movien entre els 100 i els 150 centímetres, van destacar fonts dels domini.

Per la seva part, Vallnord va indicar que la nevada va deixar molt bona neu i la gent “va pujar a aprofitar-ho”. En el cas d’Ordino-Arcalís es van posar en funcionament totes les pistes i les cotes de neu pols eren d’entre 190 i 120 centímetres. Pel que fa a Pal-Arinsal, estaven en marxa prop del 90% de les instal·lacions i els gruixos de neu pols registrats es movien entre els 160 i els 110 centímetres.

tracking