TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

Jutjat un home que va provocar 20 intervencions policials per assetjar l'exdona

Jutjat un home que va provocar 20 intervencions policials per assetjar l'exdonaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incapacitat d’un jove de 30 anys de tancar la relació de parella que mantenia amb una dona 16 anys més gran que ell va convertir durant gairebé un any la vida de la seva excompanya en una mena d’infern. Van ser dotze mesos de contínues trobades no volgudes al carrer, sales de festes i el lloc de treball de la perjudicada, d’insults, de constants trucades telefòniques i de fins i tot trencament d’ordres judicials d’allunyament. La policia va haver d’intervenir fins a vint vegades en els diversos episodis que va protagonitzar el jove –cap no va comportar violència física contra l’exparella–, fins que finalment la Batllia va dictar l’ingrés a la presó del noi, que es va passar tres mesos en règim provisional.

El Tribunal de Corts va jutjar ahir aquest resident espanyol al qual la fiscalia li imputa fins a tres delictes menors. Concretament, el de maltractament en l’àmbit domèstic, el de lesions doloses i el de continuat assetjament. A més, l’acusa de dues contravencions penals: una per amenaces lleus i l’altra per trucades telefòniques continuades que han causat neguit, ansietat i temor a la perjudicada. El ministeri públic li demana 18 mesos de presó, part condicionals, i la prohibició durant quatre anys d’entrar en contacte amb la víctima. I no només amb l’exparella, sinó que tampoc podrà coincidir amb una amiga de la dona que també va rebre els insults del jove. Durant la vista celebrada ahir va admetre la totalitat dels fets i va mostrar el seu penediment. La defensa va demanar que la condemna de presó fos ferma només pels tres mesos ja complerts.

Els fets van passar des del juny del 2014 –la relació la van trencar al febrer després de dos anys– i es van allargar fins al mateix mes de l’any següent. Al llarg d’aquell temps el jove la va anar a buscar a vàries sales de festes per insultar-la, també la perseguia en el seu lloc de treball i fins i tot es passava hores tocant el timbre de l’intèrfon del pis de la dona per cridar la seva atenció. La seguia amb la seva moto i un parell de vegades dos cotxes policials la van haver d’escoltar fins a casa seva. Un cop la va agafar del braç i la dona va anar a urgències per denunciar-lo. Va ser en aquell moment que la policia el va detenir i el batlle va dictar una ordre d’allunyament.

L’11 de juny del 2015 la va trencar després d’anar a buscar-la a un bar d’Andorra la Vella. Ell mateix va trucar a la policia i el batlle va decretar l’ingrés a la presó. Va sortir al setembre i des d’aquell dia no ha tornar a molestar l’exparella.

tracking