salut

L'escola francesa realitza controls a les instal·lacions després del brot

S’ha supervisat la maquinària de la cuina arran del cas de gastroenteritis de la setmana passada

L'escola francesa realitza controls a les instal·lacions després del brotFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola francesa de Ciutat de Valls ha realitzat controls a tota la maquinària de la cuina després del brot de gastroenteritis que dimecres passat va afectar una vintena de nens de maternal i també tres mestres del centre de la capital. Paral·lelament, estan en espera dels resultats de les analítiques de la investigació que ha obert el departament de Salut per determinar l’origen de la infecció.

Segons van informar des de l’Associació de Pares, que gestiona la cantina del centre educatiu, s’ha aprofitat el succés per fer controls d’higiene i seguretat i inspeccionar les màquines de les instal·lacions. A més dels tècnics que han realitzat els controls, s’ha mobilitzat també l’empresa que s’ocupa de la formació en manipulació d’aliments i els inspectors de Govern, que han recollit mostres del menjar i de l’aigua.

Fonts de l’APA van explicar que atès que les inspeccions no van detectar cap anomalia, plantegen que el focus de la infecció es trobi en alguna alteració en el procés d’elaboració del menjar o bé que es tracti de factors aliens a l’escola, ja que el brot només va afectar els usuaris del menjador de maternal quan els alumnes de primària mengen el mateix –tot i que la preparació es fa en dos llocs diferents–. Dels 170 nens que hi ha al col·legi, l’APA calcula que una vintena van resultar afectats, tot i que desconeix si en tots els casos l’afecció tenia relació directa amb el brot, el primer que s’ha produït a l’escola francesa d’ençà de la seva obertura. A més, segons va donar a conèixer l’associació, cap dels infants va requerir atenció hospitalària i tots es van recuperar l’endemà o dos dies després de la infecció.

L’origen del brot de gastroenteritis l’haurà de determinar l’analítica que s’ha encarregat i que es comunicarà a tots els pares en una reunió presencial un cop se’n coneguin els resultats, tal com van informar des de l’associació.

tracking