Els supermercats fan una enquesta per saber el consum de les bosses de plàstic

Les dades de què disposen els establiments apunten que la seva utilització ha disminuït

Els supermercats fan una enquesta per saber el consum de les bosses de plàsticXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antoni Miralles, director del supermercat Andorra 2000, va informar que les grans superfícies estan realitzant enquestes per determinar quin consum fan els seus clients de les bosses de plàstic. El director del centre comercial va declarar que els resultats dels qüestionaris serviran per saber en quin punt se situa la despesa i si s’ha gastat més o menys que altres anys.

Etiquetes:

“Des del Govern ens van donar unes dades que no es corresponen amb les que nosaltres tenim. Les nostres xifres apunten que s’ha gastat menys que les aportades per importació. Per tant, ara s’està estudiant la qüestió”, va explicar Miralles, que hi va afegir que “estem fent una anàlisi del consum per veure com està la situació, però podem confirmar que a curt termini no hi ha apujades previstes en el preu de les bosses de plàstic”.

Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, i Marc Rosell, director general de Medi Ambient, es van reunir el mes de novembre amb els responsables dels diferents centres comercials i els van proposar apujar el preu de les bosses fins als 20 cèntims per mirar de frenar-ne l’augment del consum. Fonts de Pyrénées també van confirmar que no s’han produït més reunions amb Govern ni s’ha parlat encara d’incrementar-ne el preu. “Per ara només estem realitzant enquestes amb les necessitats, i per veure com va el tema de la venda.”

A més, Miralles va avançar que les dades exactes de les enquestes es coneixeran a finals de primavera, “i serà quan es prendrà alguna decisió”.

tracking