cossos especials

El director del cos de policia continuarà sent només andorrà

Els consellers ‘taronja’ accepten incloure el requisit de la nacionalitat al text

El director del cos de policia continuarà sent només andorràXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers generals han acceptat esmenar el projecte de llei del cos de policia per fixar que el director del cos de policia només pugui ser andorrà. La comissió parlamentària que debat el projecte de llei de la policia ha acordat finalment esmenar el text original de la norma, que obria la porta de la direcció del cos a persones sense la nacionalitat en cas de no trobar cap andorrà per poder dirigir-lo. Un factor que els membres de l’oposició van rebutjar i va motivar que presentessin esmenes exigint que la direcció sigui forçosament assumida per un andorrà.

Segons van narrar ahir fonts parlamentàries, els consellers demòcrates van accedir a acceptar aquest canvi en el marc de la comissió legislativa d’Interior que analitza el projecte de llei. Els parlamentaris no van avalar en canvi les esmenes dels tres partits de l’oposició que reclamaven que els agents tinguessin dret de vaga en considerar que algú que vetlla per la seguretat pública no pot mobilitzar-se. Uns canvis que es debaten després que el Consell General tombés l’1 de desembre passat l’esmena a la totalitat que Liberals d’Andorra (Ld’A) va presentar als projectes de llei dels tres cossos especials.

Tant els liberals, com també el grup mixt format per PS i SDP, van criticar les retallades de drets, sobretot pel que fa al dret de vaga, així com la inseguretat jurídica, que es rebaixin els sous dels nous agents i l’enduriment del règim sancionador, que veuen massa restrictiu. Les propostes de canvi que els partits de l’oposició van presentar respecte a la classificació de faltes –demanant per exemple que els agents es puguin acollir a la jubilació anticipada si han comès alguna irregularitat– tampoc va ser avalada pels membres taronja de la comissió.

tracking