funció pública

Sindicats constaten un canvi “a millor” en Eva Descarrega

Consideren que per ara demostra una actitud més dialogant que Alcobé

Sindicats constaten un canvi “a millor” en Eva DescarregaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns sindicats asseguren que ja han començat a percebre el canvi de tarannà de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, respecte al seu antecessor, el dimitit Jordi Alcobé, a qui li criticaven que no tingués suficientment en compte les seves opinions. Un dels col·lectius més bel·ligerants i crítics contra Alcobé va ser la Unió Sindical d’Andorra (USdA), que al seu moment va denunciar que se l’havia exclòs de les reunions per abordar la reforma de la Llei de la funció pública. El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, assegura que avui dia ja hi ha hagut “un pas endavant” perquè s’han pogut trobar amb la nova ministra. “De moment ja ens hem reunit amb la senyora Descarrega, amb Alcobé no ens havíem reunit mai”, va assenyalar, tot afegint que “vaig ser rebut per la ministra, que ja és un gran que”.

Qui també dona fe del canvi a positiu és el Sindicat de l’Ense-nyament Públic (SEP). El secretari general del col·lectiu, Gregori Gutiérrez, assegura que “de moment pinta millor del que ens pensàvem”. Tot i que és partidari de “deixar temps al temps” per fer una valoració sobre Descarrega, apunta que Alcobé tenia “un tarannà de no ser massa participatiu”, cosa que dificultava que els sindicats de l’administració poguessin fer aportacions.

Primer contacte

En aquest sentit, denuncien que Alcobé no considerés vinculants les seves opinions, cosa que amb Descarrega tampoc està garantida. Per això, els sindicats mantenen encara reserves sobre com la ministra abordarà finalment la negociació, tot i que fan una valoració positiva del primer contacte. En la primera trobada amb els col·lectius de funcionaris, celebrada la setmana passada, van acordar un calendari de reunions fins al maig, uns contactes que es repartiran per temàtiques.

Pel que fa a l’USdA, en la reunió va demanar a Descarrega que compti amb el sindicat per tal que “puguem col·laborar amb una reforma d’una llei per tal que el proper Govern no l’hagi de canviar”. “Vam deixar clar a la ministra que tenim treballadors de l’administració i que Alcobé va cometre un greu error deixant-nos fora. Ens alegrem que ja no sigui ministre”, va reblar Ubach.

tracking