La joieria tanca el 2016 com un dels sectors amb més vendes

L’alimentació i l’hostaleria també són dels que en surten més beneficiats

La joieria tanca el 2016 com un dels sectors amb més vendesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta de l’Associació de Comerciants de l’Avinguda Meritxell, Sònia Yebra, va explicar que el 2016 havia estat “atípic” i que no hi havia hagut una estabilitat econòmica. Al mateix temps va destacar que els resultats de vendes variaven depenent del sector. “N’hi ha que han treballat més dificultosament i d’altres que han registrat uns resultats més positius, com són l’hostaleria, la restauració, la joieria i els supermercats”. “Els llocs d’allotjament i els restaurants estan funcionant molt bé, perquè tots els visitants que venen mengen i beuen. Potser a preus inferiors, però de venir, venen més”, va manifestar la presidenta. També va indicar que el ram de l’alimentació gaudia de bona salut. “És un sector estratègic, perquè es tracta de productes de primera necessitat, per la qual cosa creiem que encara funcionen”.

A nivell turístic, Yebra va admetre que encara que tampoc podia parlar de cap sector en concret que estigués realment content, la joieria n’havia sortit beneficiada durant el Nadal. “De cara a les festes s’ha revifat una mica i creiem que la situació de la fiscalitat ha ajudat que això succeeixi.” En el bàndol contrari, els àmbits que han treballat més dificultosament segons Yebra són el de la perfumeria, farmàcia i moda. D’aquest últim en va destacar que “està patint molt les rebaixes i les promocions dels països veïns”.

Yebra també va dir que el 2016 s’havia caracteritzat per tenir mesos on s’havia treballat molt bé i d’altres que no, i va puntualitzar que el fet que el mes passat es registrés un volum de turistes més elevat no significa que hagi repercutit en les vendes. “El desembre es va tancar amb més turistes, com va anunciar el ministre, però això no vol dir que s’incrementin les vendes. La gent ve per altres coses i no sols les compres”, i va afegir que “la informació que tenim és que s’ha treballat bé, però no en la proporció de la gent que ha vingut. És més, possiblement, per la gent que ha vingut, hem treballat menys que altres anys”.

tracking