Salut

La UHA elaborarà models de menús per informar dels al·lèrgens

La UHA elaborarà models de menús per informar dels al·lèrgensARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) estudia habilitar unes plantilles de menús perquè els restaurants s’adaptin al nou reglament sobre la informació dels aliments, va explicar al Diari el president de l’entitat, Manel Ara. El reglament contempla que restaurants, botigues o supermercats informin sobre si un aliment pot produir al·lèrgies, així com del seu lloc d’origen, va detallar dimecres passat el ministre de Salut, Carles Álvarez, en roda de premsa.

“Estem veient quin sistema podem aplicar per fer-ho més fàcil perquè es pugui adaptar a tots els restaurants, un que podria afavorir tots els associats és fer plantilles”, va precisar el president de la UHA.

A partir d’ara, els establiments tenen un període de divuit mesos per ajustar-se a la normativa. “És molta feinada, però el termini crec que és suficient”, va manifestar Ara.

Segons va relatar, la idea és que la carta dels restaurants, a l’abast de qualsevol client, enumeri els productes que porta cada plat. En aquest sentit, va exposar Ara, s’hauran de “fer fitxes específiques de cada plat, sobretot pel que fa a les qüestions de les intoleràncies”.

Ara, que va valorar positivament el reglament, va manifestar que el ministeri de Salut els va consultar a l’hora d’elaborar-lo. “Creiem que és una bona normativa per informar la gent que tenen intoleràncies”, va opinar.

Per una altra banda, el president de la UHA va recordar que Espanya i França ja tenen reglaments similars, i per tant, amb aquesta nova normativa el que persegueix Andorra és adaptar-se al marc europeu.

tracking