turisme

La nevada omple els bungalous dels càmpings

El temporal propicia que alguns establiments hagin vist augmentat el nombre de reserves

La nevada omple els bungalous dels càmpingsXIXERELLA PARK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fortes nevades d’aquests dar­rers dies han provocat que aquest cap de setmana la majoria dels càmpings del Principat pengessin el cartell de complet als bungalous. “Hi ha hagut un increment de les reserves aquest cap de setmana i el que ve”, va informar en declaracions al Diari Cristina Tenorio, treballadora del càmping Pla de Canillo, on a més de bungalous tenen un espai per a les caravanes i disposen d’autocaravanes que lloguen a clients. Tenorio va ressaltar que aquesta –la d’omplir els bungalous durant l’hivern– no és la tendència normal, ja que “les dues últimes setmanes havien estat fluixes, però ara s’ha activat”.

També es va mostrar optimista Maribel Armengol, treballadora del càmping Xixerella d’Erts, a la parròquia de la Massana, que va indicar que “amb la neu la gent s’anima a venir i tenim els bungalous plens”. En aquest cas, però, no compten amb un espai per a caravanes o autocaravanes. “S’allotgen a la muntanya”, va precisar Armengol.

Però no tots els establiments han notat els beneficis del temporal de la setmana passada quant a ocupació. De fet, des del càmping Valira, a Andorra la Vella, Esther Codina va assenyalar que tot i que no disposen de cap dels sis bungalous lliures, “les reserves són les mateixes que en altres caps de setmana de gener”.

Té la mateixa sensació Josep Casal, del càmping Casal de Canillo. Per aquest cap de setmana tenen tots els bungalous ocupats, però va reconèixer que les reserves són similars que en altres ocasions. “Reserves n’hi ha moltes, però més o menys com altres caps de setmana”, va indicar el responsable del càmping.

Però no tothom ha tingut la mateixa sort amb l’arribada de la neu. És el cas del càmping Internacional d’Encamp, que aquest cap de setmana està tancat a conseqüència del temporal de diumenge i dilluns. Des del novembre fins a l’abril obren només els caps de setmana, però ara han hagut de tancar els bungalous perquè pel fred s’han congelat les canonades d’aquest tipus d’allotjament, el més habitual als càmpings durant l’hivern.

tracking