turisme

Els hotels de peu de pistes registren plena ocupació el cap de setmana

Les reserves per al cap de setmana eren del 82% a tot el país i aquesta nit arribaran al 90%

Els hotels de peu de pistes registren plena ocupació el cap de setmanaXavier Pujol

Creat:

Actualitzat:

Ocupació plena als hotels situats a peu de les estacions d’esquí. Així es presenta el cap de setmana després del temporal de neu de diumenge i dilluns passat. Aquestes són les dades de la Unió Hotelera (UHA) respecte a l’ocupació que s’espera als establiments propers als camps de neu. Segons va explicar ahir en declaracions al Diari el president de la UHA, Manel Ara, les reserves per a les nits de divendres i avui eren del 82% a la totalitat del país. Només aquesta nit, les reserves de llits a tot el Principat eren del 90%. “Podem dir que tècnicament estarem plens el dissabte”, va assenyalar a Ara, que va especificar que els hotels del Pas de la Casa i els de les valls del nord són els més beneficiats. “És molt habitual que per aquestes dates, aquests hotels estiguin plens”, va indicar. “La nevada ens ha beneficiat molt”, va afegir, per matisar que “no només a curt termini, ja es nota al febrer”.

La UHA està molt satisfeta per les reserves a mitjà termini, ja que per als caps de setmana de febrer “estan entre el 70 i el 80%. Unes reserves que el president de la patronal dels hotelers espera que pugin coincidint amb la celebració de la festivitat del carnaval.

Des d’Autèntics Hotels d’An-dor­ra (AHA), la presidenta de l’entitat, Cristina Canut, va donar xifres més modestes. Als establiments associats de les parròquies altes les reserves volten el 70%, i a les centrals entre el 50 i el 60%. Malgrat això, la presidenta de l’AHA va indicar que “hi haurà genteta, i això s’agraeix molt perquè veníem de dies fluixos amb tant de fred i neu”.

Un 70% d’ocupació és el que hi haurà el cap de setmana als apartaments turístics del Tarter, Soldeu i el Pas de la Casa, segons les dades de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic, una xifra similar al de jornades passades. “El cap de setmana vam tenir molts grups, però no hem notat cap augment amb la nevada”, va indicar Valérie Lackner, presidenta de l’associació.

D’altra banda, la nevada dels darrers dies permetrà obrir aquest cap de setmana a ple rendiment a les estacions d’esquí. En el cas de Vallnord està previst obrir el 100% de les pistes i gairebé la totalitat dels remuntadors tant a l’estació d’Ordino-Arcalís com a la de Pal-Arinsal, fet que permetrà enllaçar tots els espais del domini esquiable, va informar Vallnord. Els gruixos de neu a les pistes d’Ordino Arcalís es mouen entre el metre de neu i els 170 centímetres. A Pal-Arinsal, a les cotes baixes hi ha uns 90 centímetres de neu i a les més altes s’arriba als 140.

Respecte a Grandvalira, aquest cap de setmana està previst obrir el 95% de les pistes i el 95% dels remuntadors que connectaran els sis dominis de l’estació. Amb unes cotes de neu que aniran entre els 80, a les cotes més baixes, i els 150 centímetres, a les més altes, Grandvalira preveu posar en servei més de 200 quilòmetres de pistes aquest cap de setmana.

Des de l’estació es va informar que avui es preveu reobrir els snowparks en molt bones con- dicions un cop s’han reconstruït els mòduls i salts després de les nevades intenses de l’última setmana.

EL PERILL D'ALLAUS SEGUEIX MARCAT

El perill d’allaus continua sent marcat a cotes superiors als 1.600 metres, la qual cosa obliga a ser molt prudent al circular per la muntanya, segons el servei de meteorologia del Govern. Igualment, s’aconsella evitar el peu de les canals dels vessants sud quan es facin rutes pels espais naturals de Sorteny, de Comapedrosa i de la vall del Madriu-Perafita-Claror. Les temperatures baixes afavoreixen el manteniment de la neu en qualsevol cota, el que significa que es pot gaudir amb més seguretat de les activitats hivernals en cotes inferiors al 1.600 metres on el perill és moderat.

tracking