Salut

El PS afirma que l'acomiadament de Font “arriba tard”

Considera que se l’ha hagut d’indemnitzar perquè el Govern no no va actuar quan tocava

El PS afirma que l'acomiadament de Font “arriba tard”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS considera que l’acomiadament del fins ara director financer del SAAS, Quirze Font, “ha arribat tard” i atribueix el fet que se l’hagi hagut d’indemnitzar a la tardança a actuar després que el Tribunal de Comptes donés fe de les irregularitats que hi havia. Segons va explicar ahir la consellera Rosa Gili, “ens imaginem que el problema podria ser de prescripció de les actuacions que podria haver fet aquesta persona”, ja que “el codi de relacions laborals diu que una falta molt greu prescriu al cap de sis mesos d’haver-se comès”. I d’això en va culpar el Govern, a qui va acusar d’haver “perdut molt temps amb aquest afer”, cosa que hauria motivat una indemnització de 70.000 euros quan el propòsit de l’executiu era acomiadar Font sense compensació econòmica, per la via causal. Gili va denunciar que l’executiu ha actuat “amb parsimònia” quan hauria d’haver-ho fet “de manera immediata”.

És per això que Gili va entrar ahir una demanda d’informació on exigeix al Govern que li faciliti l’informe jurídic que conclou que l’acomiadament de Font havia de ser no causal. El PS denuncia que s’hagi hagut d’indemnitzar l’exdirectiu del SAAS perquè “tenim indicis per pensar que aquesta persona no ha sigut diligent amb la seva feina”. “Lamentem que s’hagi de pagar, quan veus que se’l fa fora amb 70.000 euros és molt difícil de fer-ho entendre a la ciutadania”, va expressar Gili.

La parlamentària també va criticar les explicacions del ministre de Salut, Carles Álvarez, el qual va relatar que el director general del SAAS va demanar el cessament de Font per pèrdua de confiança. “Ens sembla surrealista. Per a nosaltres és evident que no es pot tenir confiança a algú que està més o menys implicat amb tota una sèrie d’irregularitats”, va sentenciar, alhora que va afegir que “dóna la sensació que el ministre fuig d’estudi”.

tracking