Dinou casos d'abús sexual a nens en 3 anys

El Govern habilitarà un fulletó a les escoles per conscienciar al respecte

Dinou casos d'abús sexual a nens en 3 anysXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra ha registrat 19 casos d’abús infantil en tres anys, va indicar ahir la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació d’Andorra, Ester Fenoll. En concret, se’n van detectar dos el 2014, set el 2015 i deu el 2016. Fenoll va apuntar que aquest increment es deu al fet que a partir de l’any 2015 el Govern va engegar una campanya d’accions per conscienciar la ciutadania i també va organitzar la primera taula per a la prevenció de l’abús sexual infantil. “Des que vam començar les accions, la xifra de detecció ha augmentat”, va assegurar Fenoll en el marc de la conferència Parlant prevenim l’abús, de la psicòloga experta en la matèria, Pilar Polo.

Per seguir impulsant la detecció i la prevenció de casos, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va remarcar que el Govern començarà a repartir fulletons a les sortides de les escoles “per fer una campanya de sensibilització”. Amb això es vol que els menors que són “víctimes d’una situació d’abús o si coneixen altres companys o persones que es poden trobar en aquesta situació, doncs no dubtin a posar-ho en coneixement de les autoritats”. El ministre també va destacar que a l’àmbit europeu una de cada quatre nenes i un de cada sis nens pateixen un abús sexual quan són menors d’edat, però que la majoria dels casos no es denuncien.

Per prevenir aquestes situacions, Polo va manifestar que el primer que s’ha de fer és parlar d’aquestes situacions. “Si no parlem dels temes socials greus, mai no posarem fil a l’agulla”, va argumentar Polo. La psicòloga va exposar que és difícil descobrir els casos, però que “és necessari que els nens hagin sentit parlar d’aquest tema perquè si passa alguna cosa ho puguin explicar, i sobretot que sàpiguen que tenen dret a explicar-ho”.

tracking