TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

societat

Sindicats critiquen dues contractacions a Funció Pública

El ministeri d’Eva Descarrega compta amb una nova secretària i una coordinadora de la reforma

Sindicats critiquen dues contractacions a Funció PúblicaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crítiques dels sindicats a dues contractacions del ministeri de Funció Pública. El Govern ha contractat recentment dues persones com a relació especial perquè ocupin les places de coordinadora de la reforma de la Llei de la Funció Pública i de secretària de la ministra Eva Descarrega. La Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) denuncien que es recorri a una contractació de relació especial en comptes d’optar per treballadors de l’administració. El secretari general del SEP, Gregori Gutiérrez, considera que “és un abús que sempre hi ha hagut” de contractar “persones alienes a l’administració”. “Un mal costum que tenim d’anar a buscar persones externes”, indica, i assegura que malgrat no dubtar de la vàlua professional de les noves empleades “dins l’administració tenim gent molt valuosa que estaria disposada a dur a terme aquest tipus de projectes”.

De la seva banda, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, denuncia que és amb les contractacions externes que la despesa pública es dispara. “Un país on la despesa pública augmenta 40 milions d’euros quan els sous dels funcionaris estan congelats és estrany”, manifesta, i conclou que “tenim un Govern estrany que fa coses estranyes”.

Tal com va publicar ahir el BOPA, la coordinadora de la reforma, Elisabet Almarcha, cobrarà 2.900 euros bruts al mes i la secretària, Raquel González, 2.270.

tracking