Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
afers exteriors

La CE assegura que “no hi ha d'haver motiu d'inquietud” al Principat respecte als visats

La Comissió destaca que el reglament encara no s'ha adoptat.

La CE assegura que “no hi ha d'haver motiu 'inquietud” al Principat respecte als visats

La Comissió destaca que el reglament encara no s'ha adoptat.

Actualitzada 19/01/2017 a les 12:51
La Comissió Europea assegura que “no hi ha d’haver motiu d’inquietud” per part dels ciutadans andorrans pel que fa a l’autorització que hauran de demanar els viatgers dels països tercers que vulguin desplaçar-se als estats de la UE a partir del 2020. Segons van informar ahir fonts de la CE, el reglament que vol adoptar la UE per reforçar la seguretat interna “no preveu aquest document per als ciutadans d’Andorra”.
El Sistema Europeu d’Informació i Autorització de Viatgers (Etias) obligarà els ciutadans de països tercers a sol·licitar una autorització si volen viatjar a l’espai Schengen, però el reglament que regula aquesta qüestió és, de moment, un esbor­rany. “És una proposta que encara no ha estat adoptada pels estats membres i el Parlament europeu”, van recalcar les fonts comunitàries.
El president d’SDP, Jaume Bartumeu, va donar dimarts l’alerta sobre aquesta qüestió basant-se en una llista publicada per l’Etias que inclou el Principat entre els estats que necessitaran el document. La CE, però, assenyala que no reconeix la llista i que l’oficial de la UE posa Andorra entre els països que estaran exempts de la mesura. El ministre Jordi Cinca va dir ahir que el Govern es remet “al que diu oficialment la UE”.
Etiquetes
  • #5 JB
    (19/01/17 19:29)

    Rumors, comentaris,  he sentit, me lo ha dicho fulanito que es amigo de menganito...I despres t'en assabentes que ho diu un tal Jaume Bartumeu.Menudos son los sociatas, no saben que fer per cridar la atencio...

    Respondre
  • #4 Passaport
    (19/01/17 17:44)

    Personalment he de dir,que en molts viatges que he fet en grup,he vist i observat atònit com molts d'aquests ben coneguts que farden de passaport i nacionalitat andorrana,tenen la doble nacionalitat i quan viatgen ho fan amb el passaport Espanyol o Francés.

    Respondre
  • #3 Lex
    (19/01/17 14:55)

    G... va dir..
    El nostre Jaume no va parlar. Va mostrar documents que així ho afirmen. Deu ser l'únic que es llegeix els papers, no com altres, que ni obren els que reben.

    Respondre
  • #2 G...
    (19/01/17 08:58)

    El senyor Bartumeu hauria de pensar abans de parlar i el diari hauria de controlar el que escriu perquè això afecta la credibilitat. Els diaris seriosos no publicaran notícies tant bèsties com aquesta ! 

    Respondre
  • #1 AND
    (19/01/17 08:06)

    Bé doncs donem-ho per bo. Ara només faltaria sortir de la última llista UE de Paradisos Fiscals, com diu el Govern que ja es una realitat; esperem que així sigui...

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts