Salut

Aprovat el reglament sobre el nou etiquetatge dels aliments

Restaurants, supermercats i petits comerços hauran d’aplicar-lo el 2018

Aprovat el reglament sobre el nou etiquetatge dels alimentsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir un nou reglament sobre la informació dels aliments que restaurants, comerços i supermercats han d’oferir al consumidor final, va explicar ahir el ministre de Salut, Carles Álvarez, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu. Amb aquesta normativa, segons Álvarez, “es dona resposta a les demandes de la Unió Europea”.

El cap d’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Casals, va relatar que la principal novetat és que l’etiquetatge haurà d’incloure informació sobre les possibles al·lèrgies que pugui provocar com, per exemple, si és apte per a celíacs, així com l’origen dels aliments. En el cas dels productes envasats ho hauran d’incloure en l’etiquetatge, mentre que els restaurants en els menús i les botigues al detall com carnisseries, fleques o de menjar per emportar en plafons o rètols.

Aquesta informació és obligatòria i s’haurà de situar en un lloc destacat i amb una lletra clara perquè el client ho pugui llegir fàcilment, segons Casals.

Álvarez va relatar que els establiments tenen divuit mesos per adaptar-se a la normativa. El ministre va remarcar que la norma no fa cap canvi substancial a l’establiment, sinó que el propietari ha de recollir les dades dels aliments per entregar-les al consumidor.

A partir del 2018 es multarà els negocis que no s’hagin adaptat a la nova reglamentació. “Totes les sancions que es puguin cometre de la norma seran sancionades d’acord amb el que s’ha aprovat”, va assegurar el ministre, malgrat que no va quantificar el valor de les multes.

tracking