Queixes del sector del transport per les multes per estar aparcat i no apagar el motor

Els portaveus de diverses entitats implicades no creuen en la viabilitat de la mesura

Queixes del sector del transport per les multes per estar aparcat i no apagar el motorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mesura anunciada dilluns pel director de Medi Ambient, Marc Rossell, de sancionar tots els vehicles que deixin el motor encès durant més de dos minuts per reduir l’emissió de diòxid de nitrogen no va agradar gaire als representants de les parts implicades, com el gerent de la companyia d’autocars Viatges Espanya, Lluís España, o el relacions públiques de l’ATA, l’Associació de Taxistes d’Andorra, Josep Lluís Donsion.

Ambdós van posicionar-se en contra de la decisió i van considerar que no era gaire encertada ateses les condicions meteorològiques del país. “A qui se li hagi acudit la idea li diria que vingués a les vuit del matí, a deu graus sota zero, i que intenti aguantar amb el motor apagat sense calefacció”, va declarar Donsion. El mateix argument va exposar España. “És un problema, perquè si pares el motor no tens calefacció i si portes nens en autocar no pots deixar-los mitja hora congelant-se. A l’estiu, d’acord, encara que tampoc és gaire bo, perquè si no encens l’aire condicionat es queden cuits a dins.”

“El que sí que haurien de controlar són els vehicles que passen la ITV i que, en canvi, produeixen grans fumeres. Aquests sí que perjudiquen el medi ambient i ningú no hi diu res”, va indicar Donsion, que hi va afegir: “Jo entenc que si realment estàs més de mitja hora al mateix lloc potser sí que és una mica excessiu, però, què fas si et quedes parat a menys deu graus? Et poses un abric d’esquimal?”

Víctor Filloy, gerent de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, va criticar que és “una mesura sancionadora”, i va considerar que hi ha altres opcions prioritàries, com ara el foment del vehicle híbrid, les subvencions o l’impuls del transport públic, entre d’altres. A més, va apuntar que serà difícil controlar-ho. “Com es pot saber si fa més de dos minuts que està estacionat?”, es va demanar.

El president de la Cooperativa Interurbana Andorrana, Gabriel Dallerès, va ser el més comprensiu amb la mesura, i va expressar que “si realment els vehicles estan parats molta estona s’ha de sancionar. És normal, perquè així ho marca la llei i la normativa sempre s’ha d’aplicar”.

tracking